In 'Mijn favoriete Slotschat' vertellen medewerkers, vaste bezoekers en andere betrokkenen van ’t Oude Slot over hun persoonlijke favoriet. Deze keer is het de beurt aan de 25-jarige Melvin van Liebergen.
In 'Mijn favoriete Slotschat' vertellen medewerkers, vaste bezoekers en andere betrokkenen van ’t Oude Slot over hun persoonlijke favoriet. Deze keer is het de beurt aan de 25-jarige Melvin van Liebergen. Foto: Roos Coppelmans/L-Mount media.

‘’t heeft te maken met mijn beroep’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Verborgen schatten komen tot leven in Museum ’t Oude Slot in Veldhoven. ‘Slotschatten’ is de titel van een bijzondere tentoonstelling van de topstukken uit de eigen collectie volks- en beeldcultuur. Prenten van een cent, oude gebruiksvoorwerpen en volkskunst uit de Kempen: het is allemaal te bewonderen in het Veldhovense museum. In deze rubriek vertellen medewerkers, vaste bezoekers en andere betrokkenen van ’t Oude Slot over hun persoonlijke favoriet. Deze keer is het de beurt aan de 25-jarige Melvin van Liebergen.

VELDHOVEN - Wat is jouw rol binnen het museum?

“Ik spring regelmatig bij als vrijwillig barmedewerker en ben daarnaast foto- en videograaf voor het museum.”

Hoe ben je bij het museum terecht gekomen?

“Ik ben in 2010 via een snuffelstage vanuit mijn VMBO opleiding bij het museum terecht gekomen. Vanwege de goede sfeer die er in het museum hangt ben ik blijven plakken en loop ik er nu rond als vrijwilliger.”

Wat betekent het museum voor jou?

“Voor mij staat het museum voor een plek waar iedereen samen kan komen. In de afgelopen jaren heb ik elk type mens voorbij zien komen en ik denk dat dat ontzettend belangrijk is voor een culturele instelling en laat zien waarom de culturele sector zo belangrijk is.”

Wat is jouw favoriete Slotschat?

“Mijn favoriete Slotschat zijn deze 2 oude portretten, wat natuurlijk te maken heeft met mijn beroep als fotograaf. Aan de hand van foto’s kunnen we net zoals bij schilderijen op een goede manier zien hoe mensen vroeger leefden.”
“Fotografie heeft zich steeds verder ontwikkeld en maakt in de huidige digitale wereld een belangrijk onderdeel uit van ons leven. Waar het museum mensen iets bij kan brengen over hoe het leven er vroeger uitzag en we terug kunnen kijken op de spullen die velen tegenwoordig niet zullen herkennen, kunnen we ook terugkijken op iets wat tegenwoordig heel vanzelfsprekend is maar vroeger juist bijzonder was.”

Waarom is een bezoek aan het museum volgens jou de moeite waard?

“Het museum is de ideale plek om samen te komen. Door de verscheidenheid in de collectie trekt het een gevarieerd publiek aan. Hierdoor zit er voor iedereen wel iets tussen en kun je als je met elkaar in gesprek gaat ook van elkaar leren.”

“Daarnaast ligt het museum ook heerlijk centraal afgelegen. Als je over de brug loopt kom je in een oase van groen en rust terecht waarin je op je eigen tempo van het museum kan genieten.”

Museum ‘t Oude Slot is gelegen in Hemelrijken 6 in Veldhoven. Voor bezoekers die met de auto komen is het er gratis parkeren. 

www.museumoudeslot.nl

Alinda van Neerven.

‘Vanwege de goede sfeer (...) ben ik blijven plakken’

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57