‘Gouwe ouwe’ Arnold van der Linden nipt ronde verder…
‘Gouwe ouwe’ Arnold van der Linden nipt ronde verder…

Veldhovens driebandentoernooi komt goed op gang

· leestijd 1 minuut Sport

Na de herstart met de poules 20 en 22, gaat het Groot Veldhovens Driebandentoernooi verder met poule 23. Daarin geven Arnold van de Linden, Henri Dekkers en Ad van Gerwen elkaar nauwelijks iets toe. 

VELDHOVEN - Geen van de 3 genoemden haalt overigens zijn gebruikelijke niveau. ‘Gouwe ouwe’ Arnold van der Linden – die er het meeste moet (23) – finisht uiteindelijk als nummer 1. Maar dat is wel kantje boord, want tussen hem en de nummer 2 Henri Dekkers, zit slechts 700e (!) wedstrijdpunt. Ook met de nummer drie Ad van Gerwen, is het verschil uiterst klein: 1,74 wedstrijdpunt.

Het spel van Joop van Baren in poule 6 is, door respectievelijk scores van 19, 19 en 18, niet alleen constant, maar ook van een hoog niveau. Met een plus qua gemiddelde (0,622 t.o.v. 0,500), levert hem dat de eerste plek op.

In de onderlinge confrontatie tussen Joop van Baaren en Jan Verbeek (die er 2 minder moet) op het groene laken, scoren beide 18 caramboles. Daardoor komt Jan Verbeek nog heel dichtbij met een gemiddelde van 0,522 en eindigt op een stevige tweede plaats. Roy Spooren en John van Hees haken hier af.

Oud-kampioenen

Met extra interesse wordt in poule 15 uitgekeken naar de ontmoeting tussen 2 oud-kampioenen: Raymond Caers (2015) en Osman Koç (2018). Ze ontmoeten elkaar pas in de laatste wedstrijd van deze poule. Raymond Caers komt daar na 30 beurten uit als de grote winnaar, met maar liefst 31 caramboles. Een geweldig moyenne van liefst 1,033. Osman Koç blijft ver achter met 13 (0,433), maar de beste van 2018 heeft wel de overige twee partijen overtuigend gewonnen en daarmee gaan deze matadoren toch allebei over naar ronde 2.

Met hun uitgangsscore van respectievelijk 16 en 19, vormen Luc Nijs en Joep Caers in poule 25 de te jagen prooi. In hun onderlinge partij veegt Joep Caers de vloer aan met zijn naast rivaal, met een score van 20, tegenover 11. Maar in de allerlaatste wedstrijd laat hij de buit toch nog glippen. Dat gebeurt tegen Henk Wilbers, die dan al tweemaal hoog heeft gescoord en daarmee uiteindelijk - vooral door veel bonuspunten - de verrassende poulewinnaar wordt. Caers gaat, hoewel hij maar een fractie onder zijn startmoyenne blijft, niet verder met zijn teleurstellende 3e plaats. Luc Nijs daarentegen wel, dankzij overtuigende moyennes in de overige twee partijen. Daarbij is vooral z’n uitschieter van 26 caramboles tegen Frans Groenen een voltreffer. Deze levert hem het hoogste aantal wedstrijdpunten van de dag op: 16,25.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.