Het GroenDoen Fonds inspireert mensen in actie te komen en met elkaar bomen te planten. Foto: GroenDoen Fonds.
Het GroenDoen Fonds inspireert mensen in actie te komen en met elkaar bomen te planten. Foto: GroenDoen Fonds. Foto: GroenDoen Fonds.

Kom in actie: vergroen uw omgeving!

Algemeen

Iedereen die een goed idee heeft om in de eigen omgeving bomen te planten, kan vanaf nu een aanvraag indienen bij het GroenDoen Fonds van Trees for All. Met dit fonds inspireert de stichting mensen om in actie te komen om met elkaar bomen te planten. Ieder jaar wordt minimaal 50.000 euro ter beschikking gesteld voor ideeën en initiatieven die helpen om Nederland groener te maken.

VELDHOVEN - Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “In Nederland dragen we bij aan nieuw bos, herstel van ziek bos, aanleg van landschapselementen en voedselbossen. Deze projecten zijn vaak grootschalig en worden uitgevoerd en beheerd door professionele organisaties, zoals De Landschappen, Staatsbosbeheer, ARK Natuurontwikkeling en Stichting Voedselbosbouw Nederland. Daarnaast zien we ook dat er steeds meer mensen zelf in actie willen komen om hun omgeving te vergroenen door bomen en struiken te planten. Om die mensen daarbij te helpen zijn we het GroenDoen Fonds gestart”.

Het GroenDoen Fonds stelt geld beschikbaar voor kleinschalige boomplantprojecten. Initiatiefnemers die samen hun omgeving willen vergroenen door bomen of struiken te planten, kunnen een aanvraag indienen voor een bedrag tussen de 500 en 5.000 euro. Voor meer informatie en aanvraag:

https://treesforall.nl/groendoen-fonds