Kinderen tussen 7 en 11 jaar heten bij scouting ‘Welpen’.
Kinderen tussen 7 en 11 jaar heten bij scouting ‘Welpen’. Foto: PixaBay.

Were-Di start nieuwe Welpengroep

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 11 september is het nieuwe seizoen bij Scouting Were-Di in Veldhoven gestart. Dit jaar met een extra groep voor kinderen van 7 tot 11 jaar: de Welpen. Zij kunnen met ingang van dit schooljaar zowel ’s ochtends als ’s middags bij de Veldhovense scoutinggroep terecht voor plezier en avontuur. 

VELDHOVEN - Scouting Were-Di is een compacte en hechte scoutinggroep, met als unieke eigenschap dat in iedere leeftijdsgroep meiden en jongens samen spelen. 

Gave activiteiten

De jeugdleden - kinderen tussen 4½ en 21 jaar oud - beleven iedere week op het terrein van Blokhut de Luiken aan de Zittard in Veldhoven nieuwe en spannende avonturen, die aansluiten bij hun leeftijd en niveau. Dat kunnen echte outdooractiviteiten zijn zoals vuur maken, hutten bouwen of speurtochten lopen (zelfs voor de allerkleinsten!), maar ze zijn ook creatief bezig met toneelstukken en knutselen, koken op een houtvuur, spelen sportieve spellen in het bos of leren zaken over een aktueel maatschappelijk thema. Dat alles doen ze dan samen met hun vrienden en onder begeleiding van een ervaren en enthousiaste leiding. 

Extra avontuur

Kinderen tussen 7 en 11 jaar heten bij scouting ‘Welpen’. Hun groep is met ingang van dit seizoen dus uitgebreid: er was al een ochtendgroep voor stoere kids van 7 tot 11 jaar, en nu is het ook ’s middags tijd voor avontuur. “We hebben momenteel genoeg vrijwilligers, die ook nog eens zin hadden in een nieuwe uitdaging”, vertelt Anniek Nederpel, bestuurslid van de Veldhovense scoutinggroep. “Voor Welpen is vaak het meeste animo, omdat deze kinderen net starten met het uitkiezen van een hobby. Nu kunnen ze zelfs kiezen tussen twee tijdstippen. We zijn blij dat we de Veldhovense kinderen nu nog meer kunnen bieden!” 

Voor wie het niet weet: Scouting is een door Robert Baden-Powell opgerichte internationale jeugdorganisatie. Wereldwijd is scouting de grootste jeugd- en jongerenorganisatie met in 2011 zo’n 60 miljoen leden verdeeld over 223 landen.

Kan jij wel tegen een stootje? En spreken de activiteiten die hierboven staan opgenoemd je aan? Kom dan eens bij ons kijken! Bij alle leeftijdsgroepen is nog plaats voor nieuwe leden. Je kunt ons vinden op de Zittard 30 in Veldhoven. Ieder kind mag drie keer gratis komen kijken. Kijk voor meer informatie ook eens op onze website: www.scouting-weredi.nl.

Laat je uitdagen!

Were-Di is een compacte en hechte scoutinggroep

Van de redactie.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden