Op de eerste zondag van september organiseert OTO op de Oirschotse markt een oldtimershow onder de naam ‘Oirschot Mobiel’.
Op de eerste zondag van september organiseert OTO op de Oirschotse markt een oldtimershow onder de naam ‘Oirschot Mobiel’. Foto: OTO

Een mooi schouwspel van mooie auto’s

Algemeen

Op de eerste zondag van september organiseert OTO op de Oirschotse markt een oldtimershow onder de naam ‘Oirschot Mobiel’. Vorig jaar is deze show, die altijd door zeer veel mensen wordt bezocht, vanwege corona niet doorgaan. Ook dit jaar achten bestuur en evenementen commissie van de club de tijd nog niet rijp voor een grootse manifestatie op de markt.

OIRSCHOT/VELDHOVEN - Ondanks dat de show in 2020 niet door kan gaan, wil de oldtimerclub in dat jaar toch iets doen, met name ook voor de kwetsbare groepen in de samenleving. Dat resulteert in de organisatie van ‘Oirschot Mobiel komt naar je toe!’ Het wordt een rit langs instellingen en verzorgingstehuizen in de plaatsen rondom Oirschot. Het druppelsgewijs passerende rollend erfgoed wordt overal enthousiast ontvangen.

Alle leden van OTO komen uit Oirschot of aangrenzende gemeenten. Op zondag 5 september maakt een groot aantal van hen samen met enkele gastrijders wederom een rit langs zoveel mogelijk zorginstellingen en terrassen in al die gemeenten. De auto’s rijden niet in een stoet, maar leggen het parcours individueel af. De routes lopen door de plaatsen Oirschot, de Beerzen, Reusel, Bladel, Veldhoven, Best, Liempde, Boxtel, Oisterwijk en Moergestel. Old Timers Oirschot hoopt op op een mooi schouwspel van auto’s uit vervlogen tijden.