De eerste toertocht van TWC Tempo.
De eerste toertocht van TWC Tempo. Foto: Joris de Monnik

Toertochten twc tempo voor iedereen

· leestijd 1 minuut Sport

TWC-Tempo is in 1948 begonnen als een wielerclub. Een club die op hoog niveau (topcompetitie) wielerwedstrijden rijdt en organiseert. Hierbij wordt onder andere gemikt om talent te begeleiden naar een mooie wielercarrière. 

Binnen TWC Tempo groeien positieve ontwikkelingen. Ook voor mensen met een veel minder hoog ambitieniveau is er plaats bij TWC Tempo. Vanaf nu is de club ook actief als toerclub: het in groepsverband, recreatief fietsen van tochten. Hierbij is dus geen sprake van een wedstrijdelement en de snelheid is zodanig dat de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. Daarbij is het de bedoeling ook anderen kennis te laten maken met de wielerwereld. 

Misschien ben jij wel de nieuwe Tom Dumoulin of Mathieu van der Poel of zelfs Annemiek van Vleuten. De eerste tochten hebben inmiddels al plaatsgevonden, en wel op zaterdag 4, 11 en 18 september tijdens de eerste vrije toertochten van ongeveer 75 km door de Kempen. Op 4 september, de eerste tocht, stonden er maar liefst 36 toeristen klaar om een de klus van 75 km te beginnen. Halverwege heeft het bestuur van TWC Tempo getrakteerd op koffie en taart, om het succes van dit nieuwe initiatief te vieren. 

Ook de twee andere daarop volgende tochten werden, door zowel dames als heren goed bezocht. Hetgeen voor Tempo aanleiding is dit initiatief voort te blijven zetten. Er wordt indien gewenst gefietst in verschillende groepen. Door deze verdeling is het onderlinge niveau beter af te stemmen, zodat eenieder fijn kan fietsen en de groepen niet te groot worden. Uitgangspunt bij alle ritten “samen uit samen thuis”. Wekelijks wordt vertrokken om stipt 9.30 uur vanaf de Plaatse in Veldhoven. Iedere fietsfanaat is van harte welkom, natuurlijk ook niet-leden, oud-leden en dames. 

Aanstaande zaterdag 25 september wordt er weer een toertocht van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO gereden. Heb je zin om mee te gaan kom gewoon voor 09.30 uur naar de Plaatse: je bent van harte welkom. 

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21