Joop Saris verzamelt het meubilair
Joop Saris verzamelt het meubilair

Huiswerkinstituut PuntErbij in actie voor het goede doel

Algemeen

Veldhovens huiswerkinstituut PuntErbij doneert tafels en stoelen aan school in Sierra Leone. Naast het aanbieden van huiswerk- en studiebegeleiding aan leerlingen, heeft PuntErbij ook hulp geboden in materiële zin aan een school in Sierra Leone. 

VELDHOVEN - Via Joop Saris en zijn zoon Peter, kreeg stichting Wanda, dat ‘het volk’ betekent, stoelen en tafels gedoneerd voor de middelbare school in het West-Afrikaanse land. Voorzitster van de stichting www.wandafoundation.nl, Josephine Smits-Davis, was uiterst blij met de schenking. “We zijn zo dankbaar dat mensen denken aan onze leerlingen daar”, vertelt ze. 

“We zijn inmiddels onze derde school daar aan het bouwen. Duurzame materialen kunnen we heel goed gebruiken, dus deze meubels zijn zeer welkom.”   

Een steuntje in de rug Joop, voorheen docent geschiedenis, zet zich nog altijd in voor leerlingen. Nu op andere vakgebieden. Het onderwijs zit in zijn bloed. Iedereen kan wel eens een steuntje gebruiken in zijn of haar schoolloopbaan. Daar is niks mis mee. Instituut PuntErbij kan dan ook net dat verschil maken voor een leerling om bijvoorbeeld een gemiddelde op te halen, een bepaald onderdeel beter te begrijpen, of zelfs om een diploma te behalen in de vorm van bijles of examentraining. Begeleiding bij leren plannen en structuur aanbrengen, behoort ook tot de mogelijkheden in hun huiswerk+klas. Al deze vormen van begeleiding kunnen indien gewenst ook tweetalig plaatsvinden. 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.punterbij.nl   Het feit dat PuntErbij, gevestigd in gebouw de Dobbelsteen aan de Rul 2, ook voorbij de grenzen van Veldhoven en Brabant denkt aan leerlingen, maakt dat zij als instituut ook een ‘punt’ er bij krijgen van de kinderen in Sierra Leone.