Afbeelding

Vogel & Schaap (3+)

· leestijd 1 minuut Cultuur

DE SCHALM - Vogel & Schaap zijn beste vrienden. Ze doen alles samen en beleven de grootste avonturen. Zo komt Schaap, die zich vaak van geen kwaad bewust is, regelmatig in bizarre situaties terecht. Gelukkig is Vogel er om Schaap een handje te helpen. 
Tijdens de voorstelling neemt Curt Fortin het publiek mee in de belevingswereld van Schaap. Samen met de kinderen gaat hij opzoek naar de oplossing, want ook hij zal best een handje of twee kunnen gebruiken. Met veel gerommel, geknutsel en zelfs een beetje muziek, beleven de kinderen een splinternieuw avontuur.
Zondag 15 augustus, om 15.00 uur

Tekst: Bente Aalbers - Foto: Theater de Schalm.

Smaak & Vermaak - Met Rosa Spruit en Wim Daniëls
Na het grote succes van vorig jaar en met ruim 450 bezoekers en uitverkochte avonden, keert Smaak & Vermaak terug in ons zomerprogramma! Dineren in een theaterzaal en tussen de gangen door genieten van live entertainment? Het kan deze zomer weer in Theater de Schalm! Zaterdag 14 augustus is er weer een nieuwe editie met zangeres en songwriter Rosa Spruit en taalexpert Wim Daniëls die een voorproefje geeft op zijn voorstelling ‘Koken met taal’.
Van 24-07 tot 05-09 op iedere zaterdag avond, om 18.00 uur.

Stand-up Comedy - Tim Hartog en Harry Glotzbach
Op 1 avond niet 1 maar 2 stand-up comedie talenten: Tim Hartog en Harry Glotzbach. Harry Glotzbach neemt je mee in zijn kijk op de wereld. Hij gaat met elke realiteit aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig. Een bizar bezoek aan de Action, seksuele frustraties, de ondergang van de Panda, het komt allemaal aan bod met een flinke saus vileine humor. Tim Hartog wist al op jonge leeftijd dat hij cabaretier wilde worden. Na eerst een carrière als paleontoloog te ambiëren en het een tijdje als gitarist geprobeerd te hebben gaf het vermogen te praten voor grote groepen de doorslag.
Donderdag 19 augustus, om 20.15 uur.

The 70’s Unplugged
Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze 70’s klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. LOVE THE ONE YOU’RE WITH laat je de 70’s opnieuw beleven met de hits van bijvoorbeeld Crosby-Stills-Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Ronstadt en vele anderen.
Vrijdag 20 augustus, om 20.15 uur.

Nuffe Tantes (6+)
Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat ‘verknipte’ tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij Kapsalon Den Groenerooij van hun vader overgenomen! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama’s met de andere bewoners van Regenboogstad. Zo hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Maar de dames hebben er genoeg van: “Eenuf is eenuf!”
Zondag 22 augustus, om 14.30 uur.

Voor het complete aanbod of voor meer informatie ga je naar de website: www.deschalm.com.