Jordy Graat.
Jordy Graat. Foto: Bert Jansen

Drie Uurkes Vurraf

Column

Ja, dat is wel gek, he... Een berichtje over carnaval, midden in de zomer. Ondanks dat ik het hele jaar met dit heerlijke feestje bezig ben, zijn er toch even serieuze gesprekken afgelopen week. 3 Uurkes Vurraf komt namelijk vanaf volgend jaar niet meer vanaf de vertrouwde plek in Eindhoven. Het hotel heeft andere keuzes gemaakt en ik kan dat alleen maar respecteren. Jammer vind ik het wel.

Het was ieder jaar een soort van thuiskomen en de gastvrijheid zoals daar ga je niet op veel plekken vinden. Wat ik vooral mooi vond is, dat je gewoon steeds dezelfde werknemers rond zag lopen waardoor het al snel vertrouwd voelde. Carnaval is er eentje van tradities en ondanks veel voorstellen zijn we als 3 Uurkes Vurraf altijd trouw gebleven aan het Pullman hotel, en andersom ook. Dat daar nu een einde aan komt is ontzettend jammer omdat het hele feestje daar ooit is ontstaan. 

Gaat 3 Uurkes Vurraf dan stoppen? Nee zeker niet! Maar er volgt nu een zoektocht naar een nieuwe locatie en daar zitten behoorlijk wat haken en ogen aan. Het is nogal een flink circus waar we mee komen dus ‘even’ een tentje inrichten gaat niet zomaar. Denk aan extra licht, faciliteiten, personeel en nog tal van andere dingen. Laten we hopen dat we snel goed nieuws bekend kunnen maken en eind februari gewoon weer de start van carnaval kunnen vieren. En anders komen ze maar lekker naar Veldhoven! We vinden wel een plek.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.