Marjanne Smits en Monique Hageman zijn erg blij met het flinke geldbedrag dat Ron Bogman voor Stichting De Wensfiets bijeengelopen heeft.
Marjanne Smits en Monique Hageman zijn erg blij met het flinke geldbedrag dat Ron Bogman voor Stichting De Wensfiets bijeengelopen heeft. Foto: Bert Jansen.

Ron Bogmans alternatieve vierdaagse

· leestijd 2 minuten Algemeen

Stichting De Wensfiets is afgelopen vrijdag verblijd met een cheque van 2.222,00 euro. Veldhovenaar Ron Bogman heeft het mooie bedrag bij elkaar gelopen tijdens de alternatieve vierdaagse.

VELDHOVEN - Bogman is een van de 18.348 deelnemers die van dinsdag 20 tot en met vrijdag 23 juli de alternatieve vierdaagse heeft gelopen. Waar de meeste deelnemers kiezen voor 4 keer 10 kilometer, laat de Veldhovenaar zich niet kennen. 
Bogman behoort tot de 4% die kiest om 4 keer 40 kilometer te lopen.

Maatschappij

2,5 jaar geleden begint Bogman met wandelen. “Ik heb een zittend beroep, daarom wilde ik wat meer bewegen. Omdat ik een doel wilde hebben, schreef ik me in voor de vierdaagse van Nijmegen. Ik kreeg een trainingsschema en begon in januari 2020 met trainen.” 
Een maand later stuit hij op een publicatie van Stichting De Wensfiets. “Ik vind dat ik het goed heb, daarom wil ik graag iets doen voor de maatschappij. Van mijn werkgever Cisco krijg ik elk jaar 5 dagen extra verlof om me in te zetten voor de maatschappij of een goed doel. De Wensfiets brengt (pre)-terminaal zieke mensen nog één keer per fiets naar hun favoriete plek.”

Flink promoten

Na een gesprek met Marjanne Smits en Monique Hageman van De Wensfiets besluit hij om zich te laten sponsoren voor de stichting De Wensfiets. Maar op dat moment gooit COVID-19 roet in het eten. Terwijl Bogman al volop traint, komt niet veel laten dan ook het bericht dat de vierdaagse niet doorgaat. Wel is er de mogelijkheid om in de eigen omgeving een alternatieve vierdaagse te lopen. “Maar dat vond ik te klein voor De Wensfiets. Mijn plan was om De Wensfiets flink te promoten tijdens de Vierdaagse van Nijmegen.”
Bogman besluit om gewoon door te trainen in de hoop dat de editie van 2021 wel doorgaat. Maar in maart van dit jaar komt het bericht dat ook die er niet komt. “Ik wilde de dames van De Wensfiets niet laten zitten, dus ik besloot om dan maar de alternatieve vierdaagse te lopen.”
Om de dames te promoten, laat hij een pet maken met daarop reclame voor De Wensfiets. Hij traint op verschillende plaatsen in Nederland. Zo maakt hij volop reclame voor De Wensfiets. “Onderweg kreeg ik er veel vragen over.”

Verdubbelen

Via social media promoot Bogman zijn fysieke uitdaging en dan gaat het hard met de donaties. Goed voorbereid begint hij dinsdag 20 juli aan de eerste 40 kilometer. Die loopt hij in Zuid-Limburg, aangemoedigd door zijn ouders en zoon. Een dag later loopt hij in onze regio en donderdag wandelt hij in Almere. “Een collega van mij liep met me mee.” 
De laatste dag is hij weer in deze regionen te zien. Tot zijn verrassing wordt hij deze dag onderweg aangemoedigd door de dames van De Wensfiets, zijn echtgenote Vera en zoon Lars en 3 collega’s. De donaties lopen op tot 1.111,00 euro. Bogmans werkgever, Cisco, verdubbelt dit bedrag.
Marjanne Smits en Monique Hageman zijn bijzonder blij met het flinke geldbedrag. “We zijn Ron heel erg dankbaar. Al enige tijd zijn we bezig met een nieuwe fiets, maar die kost flink wat duizenden euro’s. Die komt nu weer een stukjedichterbij.”

‘Ik wilde de dames van De Wensfiets niet laten zitten, dus ik besloot om dan maar de alternatieve vierdaagse te lopen.”

Ad Adriaans.

Contact

De Wensfiets brengt (pre-)terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek. Dus heeft u een laatste wens, of wilt u voor iemand uit uw omgeving een mooie wens laten uitkomen, neem contact met ons op: info@wensfiets.nl en www.wensfiets.nl

‘Ik heb een zittend beroep, daarom wilde ik meer bewegen’

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21