Gerard de Wilt, Ad Vialle, André Boereboom en Ad Michielsen organiseren tijdens Eeuwfeest aan de Gender een Frühshoppen speciaal voor Veldhovense senioren.
Gerard de Wilt, Ad Vialle, André Boereboom en Ad Michielsen organiseren tijdens Eeuwfeest aan de Gender een Frühshoppen speciaal voor Veldhovense senioren. Foto: Bert Jansen.

Veldhovens Eeuwfeest aan de Gender

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 11 en zondag 12 september staat – als de maatregelen het toelaten – de Plaatse in het teken van het Eeuwfeest aan de Gender; een samenwerking tussen Echt Veldhovenz Luidkeels, Veldhovens Muziekkorps (VMK) en de KBO-afdelingen van Veldhoven.

VELDHOVEN - “Elk jaar geven we met het VMK een zomerconcert op de kiosk en nu dachten we: we moeten iets met Veldhoven 100 doen. Toen kwam het idee om Luidkeels eraan te koppelen, omdat dat het afgelopen jaar niet door kon gaan. Dat hebben we gekoppeld aan het thema 100 jaar muziek in Veldhoven”, vertelt Ad Vialle van Luidkeels en het VMK. 
Tijdens het concert zijn beelden te zien die betrekking hebben op 100 jaar Veldhoven en er wordt gewerkt aan een speciaal nummer van Luidkeels over 100 jaar Veldhoven.

Senioren

“We hadden een programma voor de zaterdagavond en zondagmiddag, maar dachten als de tent toch staat kunnen we zondagochtend ook wel iets doen. Daarom hebben we Blaaskapel Brabant benaderd, die zijn bekend bij de ouderen van de Seniorenbeurs in Koningshof. Toen moesten we de ouderen nog zien te benaderen.” 
Vialle neemt contact op met Gerard de Wilt en Ad Michielsen van KBO Veldhoven.” “Wij waren meteen enthousiast”, zegt de Wilt. “We zeiden meteen dan moeten we niet alleen de senioren uit Veldhoven-Dorp benaderen, maar uit heel Veldhoven. Wel moesten we een limiet stellen. Er kunnen zich maximaal 300 mensen aanmelden.”

Vialle: “Met Luidkeels hebben we hangtafels, maar voor deze doelgroep moeten we echt tafels en stoelen neerzetten. Wij vonden het belangrijk om ook iets specifiek voor deze groep te doen.”

Michielsen: “De ouderen konden het afgelopen jaar nergens komen. Wij vonden het prachtig om de ouderen nu eens een keer wel wat te kunnen bieden.” 
“Je hebt nu de kans om alle geledingen van Veldhoven, van jong tot oud bij het feest te betrekken. Dat vinden wij als harmonie ook belangrijk. We proberen midden in de samenleving te staan”, vult VMK-voorzitter André Boereboom aan.

Frühshoppen

Senioren vanaf 67 die naar Frühshoppen aan de Gender willen kunnen daarvoor een gratis toegangskaart krijgen, ook als ze geen lid zijn van de KBO. Zonder kaart kan geen toegang worden verleend in verband met de maatregelen. 

De KBO biedt de ouderen ook een kop koffie en een drankje aan. Alle zitplaatsen zijn overdekt. Senioren zijn ook welkom bij de rest van het programma.

Kaarten zijn af te halen bij

- Gerard de Wilt, De Dam 11, T. (040) 253.52.05, 
- Ad Michielsen, Pegbroekenlaan 36, T. (040) 253.57.33 of
- Ad van Amelsfort, Abdijtuinen 153, M. (06) 14.123.868.

Programma

Zaterdag 11 september 20-24 uur Echt Veldhovenz Luidkeels

Zondag 12 september

Van 11 tot 13 uur Frühshoppen aan de Gender - exclusief voor ouderen vanaf 67 jaar.

13:30 Veldhovens Muziekkorps

16.30 uur Bertus Borgers & familie

17:30 uur liveconcert stoeprandorkest de Kwelpiepers

Ook staan er diverse kraampjes op de Plaatse en is er een springkussen voor de jeugd.

‘Er kunnen zich maximaal 300 mensen aanmelden’

Bianca Kuijpers