Deze maand zijn Wilma en Wil de Graef gestart met hun Bed & Breakfast Rondeeltje aan Rondeel 21.
Deze maand zijn Wilma en Wil de Graef gestart met hun Bed & Breakfast Rondeeltje aan Rondeel 21. Foto: Bert Jansen

‘Het huisje stond al enige tijd leeg’

· leestijd 2 minuten Algemeen

B&B Rondeeltje biedt vooral rust en comfort. Genieten van het uitzicht op een weelderige tuin met een rustgevende koivijver aan je voeten. Bij B&B Rondeeltje komen de gasten volledig tot rust.

VELDHOVEN - Deze maand zijn Wilma en Wil de Graef gestart met hun Bed & Breakfast Rondeeltje aan Rondeel21. In hun diepe achtertuin staat helemaal achterin een bijzonder huisje met een voorgevel die deels is opgetrokken uit kinderkopjes. 
“In plaats van in de grond gelegd, zijn deze gemetseld”, zegt Wil de Graef die al 42 jaar als stratenmaker voor de gemeente Veldhoven werkzaam is. “Vanwege het gewicht mochten er elke dag maar 3 lagen gemetseld worden.”
Wilma de Graef heeft overigens jarenlang in de zorg gewerkt. Samen hebben de twee veel gereisd, dus het echtpaar weet zonder meer wat gasten zoal wensen als ze weg zijn van het eigen huis en op vakantie.

Idee

Een tiental jaren verzorgt Wilma de Graef in het huisje op de woensdagmiddagen en op de zaterdagen leuke kinderfeestjes. Later wonen er hun kinderen enkele jaren in om hen zo in de gelegenheid te stellen te kunnen sparen om een eigen huis te kopen. 
Wilma de Graef: “Het huisje stond al enige tijd leeg. We liepen al langer rond met het idee om een B&B te beginnen. Toen ik in 2020 door Corona mijn baan kwijtraakte, hebben we bij de gemeente de vergunning aangevraagd. Het traject duurde langer dan we gehoopt hadden.”

Koikarpers

Maar nu is het dan zover... Achter in de tuin ligt een flinke vijver waarin een aantal koikarpers zwemt. Via een beekloopje wordt het vijverwater rondgepompt dat onderweg een plantenbak passeert. Daarin wordt het water weer gezuiverd. 
Via een bruggetje over de vijver met koikarpers komen de gasten op een terras met ligstoelen en een zitje. Eenmaal binnen valt een unieke lamp op boven de ingang. Een stukje huisvlijt van Wil. “Ik heb een frame gelast waarop in totaal 80 glazen flesjes een plaatsje vinden.”

Gleuf

Boven kijken de gasten tegen het houten dakbeschot aan. De keuken is voorzien van alle apparatuur met de mogelijkheid om koffie en thee te zetten. Pannen, bestek en serviesgoed zijn aanwezig, dus gasten kunnen desgewenst zelf een ontbijt maken. 
De in het Omroep Max programma Bed & Breakfast vaak besproken gleuf in het midden van het tweepersoonsbed tref je in het Rondeeltje niet aan. Het bed heeft één matras van 1.60 x 2.00 meter.

Druppel

Verder is de ruimte voorzien van een royale leren tweezitsbank, een kledingkast, kapstok, passpiegel en een eettafel met 3 stoelen. Om in deze rustgevende omgeving leven in de brouwerij te brengen, zijn een radio, tv en blu-ray speler aanwezig met een aantal dvd’s. 
Ook de wifi is gratis. De auto kan op de oprit van het pand worden geparkeerd. Met een druppel hebben de gasten via de garage toegang tot de diepe achtertuin waarin zich het huisje bevindt.

Wil de Graef: “In de garage kunnen de gasten eventueel de meegebrachte fietsen veilig stallen. Maar we hebben desgewenst ook 2 fietsen te huur.”

‘Toen ik in 2020 door Corona mijn baan kwijtraakte, hebben we bij de gemeente de vergunning aangevraagd. Het traject duurde langer dan we gehoopt hadden.’

Ad Adriaans.

Website

Veldhovens jongste B&B is inmiddels al te vinden op de website www.bedandbreakfast.nl. De eigen website is nog in ontwikkeling. De kamer kost 75,00 euro per nacht voor 2 personen. Voor 10,00 euro per persoon is een ontbijt bij te boeken.

Bij B&B Rondeeltje komen gasten tot rust

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57