Baby’s tussen 4 weken en 12 maanden kunnen tegenwoordig in een babyspa. Zie ook www.babypraktijkilse.nl.
Baby’s tussen 4 weken en 12 maanden kunnen tegenwoordig in een babyspa. Zie ook www.babypraktijkilse.nl. Foto: Babypraktijk Ilse

De ultieme verwennerij voor baby’s

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ilse van der Velden wordt wel dé babyspecialist van de Kempen genoemd. De gediplomeerd docentbabymassage geeft cursussen babymassage en verzorgt workshops babytaal. De jongste uitbreiding van Babypraktijk Ilse is een babyspa.

VELDHOVEN - De afgelopen 15 jaar heeft de Veldhovense al meer dan 4.000 baby’s ontvangen in haar praktijk. Wat nog ontbrak... Een babyspa!

Signalen

“Ik kende ze al een aantal jaren en het leek me geweldig om een eigen babyspa te hebben. Er is niet één babyspa waar ook echt een babyspecialist de spa begeleidt. Dat leek me dus een goede combinatie. Dat blijkt ook wel, want de mensen weten me te vinden”, aldus Van der Veldhoven

Baby’s tussen 4 weken en 12 maanden oud kunnen in de spa terecht. De tijd dat ze gebruik maken van de jacuzzi is afhankelijk van de leeftijd. “Minimaal 15 minuten en maximaal 40 minuten... Het ligt aan de vermoeidheid van de baby hoe lang deze het volhoudt. Mijn expertise is de lichaamstaal van een baby. Ik zie aan een baby hoelang deze het nog volhoudt en wat zijn/haar vermoeidheidssignalen zijn.”

Uitleg

De badjes zijn voorzien van hydrojets (bubbels) met lichttherapie. Dat is zeer rustgevend voor de baby, maar ook voor de ouder om naar te kijken. Als papa en mama ontspannen, voelt een baby dat haarfijn aan en ontspant zelf ook. In elk badje gaat een kwart kuub gezuiverd water dat na elke sessie wordt ververst. De watertemperatuur ligt tussen 35 en 37 graden. De temperatuur en de hoogte van het water in het badje worden aangepast aan de leeftijd en de grootte van de baby.

Van der Velden geeft de ouders altijd eerst uitleg. “Dan krijgt de baby een zwembroek aan en een zwemkraag om de hals. De baby wordt voorzichtig in het badje gelegd. Door de zwemkraag blijft de baby drijven en voelt hij/zij zich zweven in het water. Tussen 9 en 12 maanden mogen ze in een aangepaste zwemband om meer actief te kunnen spelen. Sommige baby’s gaan ontspannen, sommige worden actief en weer andere komen tot rust en kunnen zelfs inslaap vallen.”

Genieten

Na de jacuzzisessie wordt de baby door een van de ouders gemasseerd. “Ik doe deze massage dan voor op mijn pop. Het is het ultieme verwenmoment voor elke baby. Het aanraken en contact maken door de ouder bij de baby is een heel prettige manier van contact tussen ouder en kind. De baby’s genieten daar zichtbaar van.”
En na de babyspa? “Alle baby’s komen in een totale ontspanning en slapen daarna heel vast.”

www.babypraktijkilse.nl.///////////////Credits foto: Babypraktijk Ilse

‘Het is het ultieme verwenmoment voor elke baby’

Van de redactie.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57