Jordy Graat.
Jordy Graat.

Tweespan

· leestijd 1 minuut Column

Ieder weekend was ik er wel te vinden. Tenminste, toen Sporthal de Springplank nog stond. Midden in Zonderwijk waren er veel verenigingen uit ons dorp die daar trainden en hun wedstrijden speelden. Het was altijd een drukte van belang. Ik ben misschien van de ‘ouwe stempel’ maar ik vond dat echt een geweldige hal. Gewoon nostalgisch met het jaren 80’ gevoel. Met zo’n houten donkerbruine tribune en krakende speakers. Soms een scorebord dat niet werkte of een ijskoude douche. Je keek er niet van op. Het hoorde erbij. Na gedane arbeid was het standaard een tosti en ijsthee bestellen in ‘t Tweespan.
Toen ik wat ouder werd ging je daar op vrijdagavond nog wel eens langer zitten om gezellig bij te kletsen. Het blijft jammer dat de hal gesloopt is waardoor het aanzicht van buiten wat triest oogde. Want volgens mij is er nog genoeg te doen. Waarom er niks nieuws is gekomen, het is me een raadsel. Ik las in de kranten dat uitbaatster Charlotte er na 20 jaar mee gaat stoppen en dat is zonde. Toch een vast gezicht achter de bar die gewoon erbij hoorde. Ik ben benieuwd hoeveel liter bier, zakjes chips en flesjes fris ze heeft verkocht. Dat moet gigantisch zijn.
Hopelijk blijft een begrip als ‘t Tweespan nog heel lang bestaan. Het is fijn als mensen een plek hebben waar ze altijd terecht kunnen. En als alles weer beetje normaal is komt dat vast wel goed. Iconische plekken in Veldhoven, ik vind het mooi.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 17 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00