Ritje met het hele gezin in een echte limo op Droomdag.
Ritje met het hele gezin in een echte limo op Droomdag. Foto: Stichting Droomdag.

Individuele droomdag voor maar liefst 10 gezinnen!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 22 mei verwelkomt Stichting Droomdag 10 gezinnen vanuit heel Nederland bij Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Ook uit Veldhoven is er een gezin aanwezig

VELDHOVEN - “Corona legt alles stil, maar de ernstig zieke ouders blijven ziek. En zij hebben - misschien nog wel meer dan ooit - behoefte aan een onbezorgde dag met hun gezin”, aldus directeur Anneke de Boer. Stichting Droomdag verzorgt droomdagen voor gezinnen waarvan één van de ouders een oncologische of levensbedreigende ziekte heeft en het jongste kind onder de 16 jaar is.

Vakantiebungalow

De dag begint met een hartelijke ontvangst in een vakantiebungalow, waarna het tijd is voor een kop koffie met gebak. Vervolgens gaat het gezin aan de eerste activiteit beginnen. Steeds als de bel gaat, staat er weer een nieuwe verrassing voor de deur. En uiteraard volgen er op deze droomdag nog veel meer verrassende belevenissen. Dit kan variëren van het rijden in een limousine tot het volgen van een bakworkshop op afstand.
“Het programma wordt zo veel mogelijk gebaseerd op de wensen van het gezin en vindt plaats in samenwerking met diverse bedrijven en/of sponsoren. Een droomdag is volledig verzorgd, inclusief eten en drinken. Vrijwilligers van Stichting Droomdag begeleiden het gezin Corona-proof en leggen de complete dag vast op foto en film, zodat er nog lang nagenoten kan worden van dit speciale avontuur”, concludeert de Boer. Herinneringen voor het leven.

Impact gezin

Een zieke ouder heeft een grote impact op het gezin. Kinderen hebben vaak al jong mantelzorgtaken. Tijdens de droomdag mag iedereen zijn of haar natuurlijke gezinsrol hebben. Volop en onbezorgd genieten van elkaar staat centraal. Een dag waarbij de dagelijkse zorgen, angsten en onzekerheden even naar de achtergrond verschuiven. Een welverdiende droomdag waar het gezin naar uit mag kijken. Met herinneringen voor het leven!

De afgelopen jaren heeft Stichting Droomdag een flinke groei doorgemaakt, waardoor onlangs het 500e gezin een droomdag heeft gekregen. Deze dagen zijn mogelijk door de inzet van ruim 80 vrijwilligers en worden volledig gefinancierd door sponsoren en giften.

Meer weten over Stichting Droomdag? Zie www.droomdag.nl

500 Droomdagen

Van de redactie.

Een droomdag is volledig verzorgd, incl. eten en drinken

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57