IJVV blijft steken op remise tegen Hellendoorn

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft voor het eerst dit seizoen punt ingeleverd op eigen veld. Thuis tegen het fysiek sterke Hellendoorn kwam het niet verder dan 2-2.

IJVV had het moeilijk tegen het stugge Hellendoorn en kwam niet in het eigen spel. In de 29ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. IJVV kreeg de bal niet weg. Stefan Verschuur haalde vervolgens doeltreffend uit. In het laatste kwartier voor rust slaagde IJVV er eindelijk in wat te creëren. Zo zorgde Tom Bruintjes twee keer voor gevaar, maar zijn schoten verdwenen twee keer over het doel. Vlak voor rust kreeg IJVV een nieuwe tik te verwerken. Keeper Albert Jan Meuleman kreeg een vrije trap niet onder controle. In de rebound prikte Johan Kampman naast. Frustrerend voor IJVV, omdat de arbiter vlak daarvoor weigerde bij overtredingen op Chiel Buikema de bal op de stip te leggen.

Na rust was IJVV een stuk gretiger. Getergd ging de ploeg op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel al snel. In de 50ste minuut leverde Tom Bruintjes een voorzet op maat af. William Dekker kon vervolgens bij de eerste paal binnen werken. Een kwartier later had IJVV geluk dat Hellendoorn de paal raakte. Vervolgens schakelden de IJsselmuidenaren razendsnel om. Chiel Buikema ontsnapte aan de linkerkant, bleef in de afwerking koelbloedig en schoof de bal op het juiste moment achter de keeper.

Daarna probeerde IJVV het nog wel, maar meer dan wat mogelijkheden kon de ploeg niet meer creëren.