Op de verdiepingen van het Netten Adventure, variërend tussen de 6 en 8 meter hoogte, kunnen bezoekers onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen.
Op de verdiepingen van het Netten Adventure, variërend tussen de 6 en 8 meter hoogte, kunnen bezoekers onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen. Foto: FOTO: Klimrijk Brabant.

8 meter hoog klimmen en klauteren

· leestijd 1 minuut Algemeen

Klimrijk Brabant bestaat 10 jaar en viert dat met de komst van een nieuwe attractie. Het Netten Adventure, waar bezoekers op maar liefst 8 meter hoogte kunnen klimmen en klauteren, is de nieuwste trend in de outdoorwereld. In Veldhoven staat een van de grootste nettenparcoursen van Nederland.

VELDHOVEN - Het is te hopen dat Klimrijk nog deze lente de deuren weer mag open, zodat iedereen vanaf 4 jaar zich komen uitleven in de nieuwe attractie die het avonturenpark sinds kort rijk is. Doordat er overal netten zijn, is het veilig om tot grote hoogte te klimmen. Een zekering of het dragen van een helm is hierdoor niet nodig.

Het Netten Adventure is een indrukwekkende 8 meter hoge klim- en klauterattractie, die bestaat uit 4 verschillende zones. Deze zijn onderling weer bereikbaar via speciale nettentunnels. Op de verdiepingen, variërend tussen de 6 en 8 meter hoogte, kunnen bezoekers onder meer klimmen, klauteren, springen en spelen met grote ballen. Vaste grond is weer te bereiken via 3 snelle glijbanen.

500 vierkante meter

“Het Netten Adventure is met bijna 500 vierkante meter één van de grootste nettenparcoursen van Nederland. Het is een prachtige toevoeging aan onze locatie en we hopen ook echt dat mensen er snel gebruik van kunnen maken”, vertelt general manager Huub Wijnen.Het Netten Adventure is niet in Nederland ontwikkeld, maar in Groot-Brittannië. Daar is het de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zag Wijnen. “De attractie is vooral zo populair, omdat bezoekers van jong tot oud plezier kunnen maken in de netten en er veel activiteiten mogelijk zijn op grote hoogte.”

Naast de komst van het Netten Adventure is ook het pico-parcours, een klim-attractie bestemd voor kinderen vanaf 4 jaar, dit seizoen flink uitgebreid. Er zijn nu 3 verschillende routes met in totaal ruim 25 verschillende hindernissen. General manager Wijnen: “We vinden het mooi dat we als een van de weinige klimparken ook kinderen van deze jonge leeftijd een mooie uitdaging kunnen bieden.”

Klimrijk Brabant is op 1 september 2010 officieel geopend en viert nu dus zijn 10-jarig bestaan. Vanwege het Corona-virus zijn feestelijkheden rondom dit jubileumjaar gepland in 2021. Sinds de opening mocht het klimbos zo’n 300.000 bezoekers ontvangen. Inmiddels beschikt Klimrijk over 7 parcoursen, met elk een eigen moeilijkheidsgraad. De lengte van deze routes varieert van 110 tot 200 meter en de hoogte van de routes zit tussen de 2 tot 10 meter hoogte.

“In de afgelopen 10 jaar hebben we ontzettend veel mooie dingen bereikt. Het is fantastisch om te zien hoe Klimrijk zich ontwikkeld heeft en ik ben daar uiteraard trots op. Ik hoop dat er nog vele jaren en mooie projecten volgen”, aldus Wijnen.

Meer informatie:

www.klimrijk.nl

Van de redactie

‘We willen kinderen een mooie uitdaging bieden’

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.