Afbeelding

IJVV versterkt zich met Sonke de Velde

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN - IJVV heeft de selectie voor volgend seizoen versterkt met aanvaller Sonke de Velde. Hij komt over van VV Wilsum.

Volgens IJVV-voorzitter Mannie Vaandering wil de club uit IJsselmuiden uitgroeien tot een stabiele eersteklasser. Dat dient te gebeuren door 'eigen jongens' terug te halen van andere clubs en met enkele spelers van buitenaf. "We zijn al stabieler geworden. Met wat versterking erbij krijgen we volgend seizoen een heel goede ploeg."

Sonke de Velde is zo'n speler van buitenaf. Dit seizoen maakte hij al tien competitiegoals voor vierdeklasser Wilsum. Het is zijn eerste volledige voetbaljaar in de eerste selectie van de oranjehemden. De Velde erkent dat de overgang van Wilsum naar IJVV best een grote stap is. "Maar ik heb de ambitie om hoger te voetballen", aldus de aanvaller, die denkt hij met name in het positiespel veel winst kan behalen. "Bij IJVV wordt alles voetballend opgelost. Bij Wilsum wordt de bal naar voren getrapt. Ook denk ik dat ik iets koelbloediger moet worden voor de goal."

IJVV is nog in gesprek met enkele andere mogelijke versterkingen. Bovendien hebben Sander Morren, Roelof van den Berg en Gerjon van den Berg aangegeven dat ze ook volgend seizoen uit gaan komen voor IJVV.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden