Verre reizen maken is Niek en Loes de Mul niet vreemd. Doel Corona passen ze wel de reisbestemming aan. FOTO: Bert Jansen.
Verre reizen maken is Niek en Loes de Mul niet vreemd. Doel Corona passen ze wel de reisbestemming aan. FOTO: Bert Jansen. Foto: Unknown

Nog even geen verre, buitenlandse reis

· leestijd 1 minuut Algemeen

Verre reizen maken is Niek en Loes de Mul niet vreemd. Zo bezocht het stel onder meer Amerika, Thailand, Maleisië, Egypte en Mexico. “Allemaal heel mooie, indrukwekkende reizen”, geniet Loes nog na. Maar waar gaat de reis dit jaar naar toe?

VELDHOVEN - Vorig jaar wilden ze naar Ierland gaan. Loes: “We hadden vorig jaar januari geboekt voor juni toen Corona nog ver weg was.”

Voucher

Het zou een mooie en leuke, georganiseerde groepsreis door het mooie, groene Ierland worden. Loes vertelt: “Het zou extra leuk zijn, omdat wij in juni vorig jaar 45 jaar getrouwd waren. Maar helaas... Door Corona en de eerste lockdown ging het dus niet door. We hadden recht op een voucher die 1 jaar geldig zou zijn. We hadden allebei het idee, dan gaan we volgend jaar in 2021 met de hoop en veronderstelling dat het dan allemaal wel een beetje voorbij zou zijn gegaan... “

Zonde

Loes vervolgt: “Maar dat is nu dus nog steeds niet en het is nog maar de vraag, wanneer we dan zouden kunnen vertrekken. En áls we in juni of juli naar Ierland zouden gaan, dan is het nog maar de vraag wat voor regels ze daar dan hebben... We kunnen hier wel versoepelingen hebben, maar je weet niet of dat gelijktijdig in Ierland ook zo is. Dan is het zonde als je daar dan bent, dat je misschien niet alles kan bezoeken. Dus we stellen het maar uit tot hopelijk volgend jaar!”

Wachten

“Een paar weken geleden hebben we de voucher ingeleverd, zodat we niet meer vastzitten aan het jaar dat we de voucher zouden moeten gebruiken. Daar hadden we niet zoveel zin in. Als het goed is, krijgen we het betaalde geld binnen 2 maanden terug. Maar dat is ook nog even wachten. Nu hebben we wel de vrijheid om te kijken wanneer we willen gaan. Misschien blijven we dit jaar gewoon in Nederland. We vinden het allemaal nog zo onzeker wat we zouden kunnen doen. Maar gewoon in Nederland blijven, is ook hartstikke leuk en mooi”, aldus Loes.

Hotelletje

In Nederland blijven, betekent dat de vakantie in ieder geval een hotel en een stedentrip omvat, zo hebben ze besloten. Niek: “We zijn in september vorig jaar naar Noord Scharwoude geweest in de buurt van Alkmaar.”
Loes: “We hadden daar een hotelletje en dat was eigenlijk best wel leuk. Je bent daar in de buurt van Hoorn en Enkhuizen. In Enkhuizen heb je dat Openluchtmuseum en het Zuiderzeemuseum. Het is toch eigenlijk ook heel erg leuk om daar gewoon rond te kijken.
“Maar het kan ook even goed Terschelling of Ameland worden. Er zijn hier ook zoveel mogelijkheden. En Ierland... Ach, dat komt wel een keer als alles weer normaal is. Het teruggekregen geld van de betaalde vouchers blijft liggen als zakcentje voor de volgende reis”, besluit Loes, lachend.

Tonnie Wesseling.

‘Gewoon in Nederland blijven, is ook hartstikke leuk’

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 5 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden