Afbeelding

Minioren Deltasteur behoren tot de top van Nederland

Sport

Het afgelopen weekend werden in Leiden de Speedo Jaargangwedstrijden gehouden. Een groot zwemevenement waarbij traditiegetrouw de snelste minioren van Nederland tegen elkaar strijden voor de Nederlandse titel. De Deltasteur mocht dit jaar met maar liefst 4 zwemmers aan de start verschijnen, Yanieck Frijstein (6 zwemslagen), Senna Geerdink (5 zwemslagen), Thijs ten Koppel (3 zwemslagen) en Rinze Kroeze (2 zwemslagen).

Er werd sterk gezwommen door de groep, Yanieck, Senna en Thijs zwommen op alle slagen rond hun eigen tijd en hielden goed stand tussen de andere deelnemers. Yanieck kwam zelfs op drie slagen in de top 10 van Nederland te staan. De opvallende verbeteringen waren er voor Rinze. Op zaterdag zwom hij op de 200 meter wisselslag dik 6 seconden van zijn beste tijd ooit af. En op zondag deed hij dit nog een keer over op de 100 meter rugslag met 2,5 seconden.

De zwemmers kunnen tevreden terug kijken op een geweldig zwemweekend met mooie prestaties en zullen zich nu gaan richten op de regiokampioenschappen in Almelo en Nationale Finale in Dordrecht welke beiden in juni dit jaar zullen gaan plaatsvinden.