Hans Sonnemans (links) en Bas Delfsma bundelen de krachten om bij te dragen aan een dementievriendelijke gemeente Veldhoven. FOTO: SWOVE.
Hans Sonnemans (links) en Bas Delfsma bundelen de krachten om bij te dragen aan een dementievriendelijke gemeente Veldhoven. FOTO: SWOVE.

’t Oude Slot en SWOVE bundelen de krachten

Algemeen

Museum ’t Oude Slot en Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) bundelen de krachten. Zij gaan mensen met dementie en hun mantelzorgers een stukje ontspanning en zingeving bieden. Zo dragen het museum en SWOVE bij aan een dementievriendelijke gemeente Veldhoven.

VELDHOVEN - Zodra Corona het toelaat, wordt het museum 2 ochtenden in de week opengesteld voor mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers. Vrijwilligers van SWOVE zijn op deze momenten aanwezig om de bezoekers te begeleiden.

Museumdirecteur Hans Sonnemans: “Museum ’t Oude Slot is gehuisvest in een monumentale boerderij uit de 1e helft van de 19e eeuw. Onze eigen collectie bestaat voor een groot deel uit volksprenten en gebruiksvoorwerpen uit het dagelijks leven in de Kempen van de afgelopen 2 eeuwen. Zowel het gebouw als de collectie lenen zich perfect om herinneringen op te halen.”

Ouderenadviseur Bas Delfsma: “Vanuit SWOVE bieden we onder meer laagdrempelige activiteiten aan mantelzorgers en ouderen in Veldhoven. ‘t Oude Slot is hiervoor een heel inspirerende locatie. Later in het jaar willen we in het museum ook bijeenkomsten organiseren voor aspirant-pensionado’s en 75-jarigen.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00