Afbeelding
Foto: Vikram Raghuvanshi

Tips over mediawijsheid voor ukkies tot 6 jaar

Algemeen

Veldhoven - Van 26 maart tot en met 2 april zijn de Media Ukkie Dagen en besteedt de Bibliotheek Veldhoven extra aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. 

In coronatijd is de schermtijd van veel kinderen toegenomen. Ouders kunnen moeite hebben met het vinden van de juiste balans en geschikte media. Tijdens de Media Ukkie Dagen krijgen zij via de website en Facebook-pagina van de Bibliotheek Veldhoven tips om een Mediamomentje te creëren met hun kind. De tips zijn laagdrempelig en direct toepasbaar.

Daarnaast is op woensdag 31 maart van 20.00 tot 21.00 uur de online-lezing ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ te volgen over het media-aanbod voor jonge kinderen. Denise Bontje van Mediasmarties.nl laat ouders zien hoe ze hun peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laten komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. 

Deelnemers krijgen praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen. De online lezing is gratis te volgen na aanmelding.

Meer informatie en aanmelden via www.bibliotheekveldhoven.nl/media-ukkies