Gratis online bijeenkomsten Autismeweek

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wanneer iemand in je directe omgeving de diagnose Autisme krijgt, komen daar vaak veel vragen en emoties bij kijken. Het kan helpen om meer informatie te krijgen en anderen in een vergelijkbare situatie te horen. Door Autisme beter te begrijpen, kom je meer met elkaar in verbinding.

Tijdens de Nationale Autismeweek van 29 maart tot en met  4 april 2021 wordt er in het hele land positieve aandacht besteedt aan Autisme. Apanta vindt het belangrijk om mee te helpen aan de destigmatisering van stoornissen zoals Autisme. Tijdens de Nationale Autismeweek organiseert de ggz-instelling daarom weer gratis diverse bijeenkomsten.

Vooroordelen
Er is nog altijd veel onduidelijk over deze stoornis en er bestaan veel vooroordelen over Autisme. Juist in de regio Eindhoven, waar het percentage autisten hoger is dan in Silicon Valley, is het goed als meer mensen Autisme ‘begrijpen’.

Voor wie? 
De bijeenkomsten die Apanta organiseert worden geleid door behandelaren en er worden ervaringsdeskundigen ingezet. Ook worden maatschappelijke partners uit de regio betrokken. Aanmelden voor de online bijeenkomsten is gratis en interessant wanneer je werkt met kinderen / mensen met Autisme, zelf Autisme hebt of één van je naasten de diagnose (vermoedelijk) krijgt.

Gratis online activiteiten 
Net als vorig jaar vinden de activiteiten, wegens corona, digitaal plaats. De activiteiten in de Autismeweek 2021 zijn:

- ‘AUTISME & HET BREIN BIJ KINDEREN’
Maandag 29 maart, 19.30 - 21.00u
Wat is autisme eigenlijk en hoe anders werkt het brein van een kind dat autisme heeft? Deze avond legt onze psycholoog Frederique het je uit, onder andere door middel van de methode ‘BrainBlocks’.

- ‘AUTISME & VERBINDING’
Donderdag 1 april, 19.30 - 21.00u
Deze avond staat in het teken van ‘verbinding’. We nemen je op een interactieve manier mee in de vooroordelen over Autisme, laten een ervaringsdeskundige aan het woord en geven organisaties uit de regio een podium om te presenteren wat zij kunnen bieden, naast (of los van) de zorg die Apanta biedt.

MOOIE REACTIES 
Apanta organiseert voor de 7e keer activiteiten in de Autismeweek. De activiteiten worden elk jaar drukbezocht en goed gewaardeerd. Men vindt (h)erkenning: “Heel fijn om anderen te ontmoeten die me écht begrijpen”, “Eindelijk begrijp ik beter hoe mijn (klein)kind denkt” of “Vanuit mijn werk is het nuttig om meer over autisme te weten” zijn veelgehoorde reacties.

Meer informatie en aanmelden 
Kijk op de website www.apanta-ggz.nl/autismeweek voor aanmelden en meer informatie over de bijeenkomsten.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 17 uur geleden