Afbeelding
Foto: Persgroep

Kortjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

Keuzenota

VELDHOVEN - Het landelijk wensbeeld voor de inzameling van restafval in 2025 is 30 kg restafval per persoon. Uit onderzoek blijkt dat dit niet haalbaar is in Veldhoven. Op advies van de griffie legt het college aan de raad de keuze voor om de doelstelling aan te passen naar:
1. 100 kg restafval per persoon, waarbij het huidige systeem van inzamelen en scheiden van afval wordt verbeterd; of
2. 80kg restafval per persoon, waarbij een financiële prikkel wordt toegevoegd aaneen verbeterd systeem van inzamelen en scheiden van afval.

Verduurzaamd wonen

VELDHOVEN - De gemeente Veldhoven is door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geselecteerd voor een project om in een wijk de bewoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Veldhoven heeft hiervoor een rijksbijdrage gekregen om het project te kunnen uitvoeren. Het college heeft besloten om een gedeelte van deze rijksbijdrage te gebruiken om een eenmalige subsidie te verstrekken aan een consortium (tijdelijke vereniging) om het project te realiseren. Daarnaast wordt de rijksbijdrage onder andere ingezet om een projectleider aan te stellen voor de gemeentelijke inzet in dit project.

Kempenbaan West

VELDHOVEN - Het college stelt de raad voor om de grens van de bebouwde kom aan te passen in verband met het project-Kempenbaan West. De komgrens moet aangepast worden omdat het wegennet aan de zuidwestzijde van Veldhoven flink verandert. De Zilverbaan wordt doorgetrokken naar de nieuwe A67 en de Locht en de Kempenbaan (westelijk deel) worden heringericht.

Eindhoven Airport

VELDHOVEN - Het college informeert de gemeenteraad over de stand van zaken van Eindhoven Airport. Het gaat over de oprichting van een overlegstructuur en over het proces om geluidbelasting voor de toekomst vast te leggen.

Avondvluchten

MEERHOVEN - Een C-130 Hercules zal de aankomende 2 weken avondvluchten boven Nederland uitvoeren waarbij de laatste landing om 23:00 uur op vliegbasis Eindhoven wordt gemaakt. Op vrijdag 12 maart staan geen vluchten gepland, op vrijdag 19 maart is de laatste landing aan het einde van de middag. In het weekend wordt niet gevlogen.
Tijdens de avondvluchten worden ook tactische naderingen op vliegbasis Eindhoven geoefend. Tijdens een tactische nadering wordt het vliegveld vanuit een niet verwachte richting genaderd, waarna meestal na een korte bocht de landing wordt ingezet. Een tactische nadering wordt uitgevoerd in gebieden met een vijandelijke dreiging.

Amerikaanse helicopters

MEERHOVEN - Per maandag 15 maart verplaatst een helikopterbrigade 54 toestellen via Eindhoven terug naar de Verenigde Staten. Naast Black Hawks, vliegen er Chinooktransporthelikopters en Apache-gevechtshelikopters van Vliegbasis Eindhoven naar Rotterdam. Ook gaan tegelijkertijd zo’n 1.200 voertuigen en containers, voornamelijk over de weg, naar de havenstad. Defensie biedt op verzoek ondersteuning en zet ongeveer 75 militairen in voor deze zogenoemde Host Nation Support.