Jordy Graat.
Jordy Graat.

Roosterwinkelen

· leestijd 1 minuut Column

Ik zie weer wat blije gezichten deze week. Gelukkig maar. Op dit moment vooral van winkeliers en ondernemers die weer aan de gang kunnen, tenminste een soort van.
De kappers die weer alle tapijten uit de nek mogen knippen of dat ene winkeltje dat op afspraak een klant mag ontvangen. Het is toch bijzonder dat we blij zijn dat we even ergens heen kunnen.
Misschien wordt het woord ‘Roosterwinkelen’ wel een nieuw begrip. Een kennis van me deelde op haar Instagram dat ze een afspraak had gemaakt bij een bekende winkel vol met laag geprijsde spullen. Vult u zelf maar in welke dat is. Ze had een aantal minuten de tijd om de winkel door te gaan en daarna kwam de volgende koopjesjager alweer. Lopende band werk met een beetje druk om op te schieten.
Ondertussen was er al een hele lijst met dingen die meegebracht moesten worden van familie, vrienden en andere bekende. De stress sloeg toe. Hoe ging ze dit op tijd in het karretje krijgen, afrekenen en meenemen?
Eigenlijk was de lol om erheen te gaan alweer weg. Het zijn gekke tijden en ik benieuwd hoe dit de komende weken verder gaat. Ondertussen ben ik wel toe aan een nieuwe outfit, is mijn thermosbeker voor de koffie kapot en kan ik nog 10 dingen opnoemen die gekocht moeten worden. Maar ja, als het rooster vol zit dan komt het er maar niet van. In ieder geval is een nieuw begrip geboren, zet ‘m in je woordenboek!