Vanaf welke leeftijd kun je een kind online laten gaan? Welke gevaren wachten er dan? FOTO: PixaBay.
Vanaf welke leeftijd kun je een kind online laten gaan? Welke gevaren wachten er dan? FOTO: PixaBay.

Van Tik Tak naar TikTok, hoe dan?

Algemeen

Kinderopvang het Witte Wiel verzorgt in samenwerking met Bureau Jeugd & Media, een online workshop met als titel ‘Van Tik Tak naar TikTok, hoe dan?

VELDHOVEN - Jacqueline Kleijer vertelde in het Jeugdjournaal al eens over de gevaren van TikTok en grooming. Kinderen groeien op in een wereld die vol zit met online communicatie. Wat ouders doen of laten heeft invloed op het opgroeien van hun kind. Hoe ze de mediaopvoeding aanpakken, hangt af van wat ouders waardevol vinden, van het kind zelf en van de omstandigheden. Kennis over sociale media en over wat werkt in de mediaopvoeding en wat niet helpt om hier weloverwogen beslissingen in te nemen. Bijvoorbeeld: Vanaf welke leeftijd kun je je kind online laten gaan?
Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media praat tijdens de workshop met de deelnemers over online pesten en gedoe in WhatsAppgroepen, over gamen, over gezond beeldschermgebruik, maar ook over nepnieuws, filterbubbels en privacy.
De avond is via Zoom bij te wonen. Deelnemers krijgen de code daags vooraf per e-mail. De workshop is dinsdag 16 maart van 19.30 uur en tot 20.45 uur, waarna Jacqueline Kleijer nog antwoord op vragen geeft. Einde 21.15 uur. Deelname gratis, wel aanmelden

www.hetwittewiel.nl/workshop

Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden