Afbeelding

Stemmaand

· leestijd 1 minuut Column

Waar gaan we het rode bolletje zetten? Dat is de vraag die deze maand ongetwijfeld vaak door het hoofd zal spoken. Afgelopen week lag er een brief op de mat met het stembiljet. Aha, dacht ik, de verkiezingen komen eraan en dat betekent voor veel partijen zieltjes winnen.
Wie heeft het beste programma? Wie doet er beloftes die ze waar kunnen maken? Of in welk partijgezicht heb je het meeste vertrouwen? Ik vind het iedere keer weer lastig. Daarom volg ik het de weken voorafgaand wel zoveel mogelijk. Dan kun je uiteindelijk een goede keuze maken.
Waar ik altijd een beetje moeite mee heb zijn de gouden bergen die worden beloofd. Ineens kan er van alles, worden er mooie en fijne dingen voor de komende jaren in de plannen verwerkt en is iedereen in Den Haag je beste vriend. Ik snap het, echt, maar wat is daar na de verkiezingen nog van over?
We zitten op dit moment in een hele lastige situatie, dus wie er ook aan het roer komt die zal een flinke opgave hebben. Ook al zal de Corona verdwijnen, de komende jaren gaan we daar nog heel veel naweeën van ondervinden met onder andere grote ontslagrondes en mensen die fysiek om gaan vallen. Dat is allemaal niet ineens opgelost zodra alles weer kan in dit land. Daarom ben ik heel benieuwd welke partij en politicus dat voorziet op dit moment.
Stem in ieder geval met het gevoel dat je een bewuste keuze maakt, dat is mijn belangrijkste advies.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.