Een ontspannen nummer 28 geeft als Daan de Kort antwoorden op 28 vragen. FOTO: Bas Luiting.
Een ontspannen nummer 28 geeft als Daan de Kort antwoorden op 28 vragen. FOTO: Bas Luiting.

De Kort verrast met privé en politieke antwoorden

Algemeen

Maandagavond 8 maart is theater De Schalm de plek waar politiek geïnteresseerden hun vragen online en live kunnen stellen aan 2e kamerlid in spé Daan de Kort, nu VVD-wethouder in Veldhoven. Ruim 150 mensen uit Brainport regio vuren 28 vragen af op deze nummer 28 van de VVD-lijst die vooraf en tijdens de talkshow zijn ingekopt.

VELDHOVEN - De kijkers zijn verrast met privé én politieke antwoorden; wie wist dat de grootouders van Daan het café ‘De Strijpse Ketel’ vroeger hadden? Daar liggen de ‘roots’ van het ondernemerschap dat hij daar en van zijn ondernemende ouders meekreeg. Daar ontstond de passie voor de politiek bij een partij waar ondernemers centraal staan en daar zit de drive om Brainport te vertegenwoordigen in Den Haag.

Maar ook de mogelijke valkuilen kwamen aan bod... “Je kunt het nooit voor iedereen goed doen”, aldus De Kort. “Maar dankzij de technologische hulpmiddelen die nu voor mij ter beschikking staan is dit vak heel goed uit te oefenen en een fijne groep kritische mensen om me heen houden me iedere dag scherp.”

Tijdens de afsluiting van deze talkshow ontving De Kort een verrassing uit de handen van Fred Knoops, de oorkonde ‘Doener van de Maand’.