Eigenaar Richard Loomans ontvangt de cheque van 500 euro voor de verzorging van de dieren van zijn ZOO Veldhoven. FOTO: De Schalm.
Eigenaar Richard Loomans ontvangt de cheque van 500 euro voor de verzorging van de dieren van zijn ZOO Veldhoven. FOTO: De Schalm.

500 euro voor ZOO Veldhoven

Algemeen

Ondernemers in Veldhoven hebben het zwaar. Zo ook ZOO Veldhoven die zonder bezoekers niet aan inkomsten komt en daardoor in moeilijkheden komt wat betreft het verzorgen van de dieren. Theater de Schalm heeft met ‘Time to Quizzz’ 500 euro opgehaald om ZOO Veldhoven te steunen.

VELDHOVEN - Bijna 200 teams strijden zaterdag 30 januari om de prijzen van ‘Time to Quizzz’ van Theater de Schalm. De vraag naar aanbod om thuis iets te kunnen doen in deze Corona-tijd wordt steeds groter. De kaartverkoop voor ‘Time to Quizzz’ is dan ook in no-time uitverkocht.
Theater de Schalm wil andere ondernemers in Veldhoven graag helpen en heeft daarbij samenwerking gezocht met onder andere Bruna, Artisport, Eliëns Carwash en ZOO Veldhoven. Zij verzorgden de prijzen voor het event ‘Time to Quizzz.

Geen optie

ZOO Veldhoven heeft het, samen met andere organisaties, ontzettend moeilijk in deze tijd. Tijdens de eerste lockdown ziet de toekomst er voor hen al niet rooskleurig uit. In de zomer, als ze open mochten, hebben ze toch nog heel wat bezoekers ontvangen, maar nu zitten ze al lange tijd zonder inkomsten. “Minder geld uitgeven aan de voeding en het onderkomen van de dieren is zeker geen optie”, aldus eigenaar Richard Loomans. Af en toe heeft hij hulp van vrijwilligers, maar het merendeel van het personeel is in loondienst en zij moeten ook betaald worden.

Donatie

Om de ZOO en haar dieren te steunen heeft Theater de Schalm de helft van de inkomsten van de quiz gedoneerd. Dit komt neer op een mooi bedrag van maar liefst 500 euro.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 5 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 17 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57