Brenda van der Tas: "Fijn, dat gasten het waarderen en ons ondersteunen door regelmatig een bestelling te plaatsen.” FOTO: Bert Jansen.
Brenda van der Tas: "Fijn, dat gasten het waarderen en ons ondersteunen door regelmatig een bestelling te plaatsen.” FOTO: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

Incasseren, opstaan en weer vooruit!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Wat te doen als je horecabedrijf dicht moet door Corona? Je zet je schouders eronder en probeert er toch iets van te maken! 2 Veldhovense horecabedrijven en 1 uit Meerhoven vertellen hoe ze zich staande proberen te houden.

3 keer getroffen

VELDHOVEN - Voor Geitenboerke Christ Schippers is dit al de 3e crisis. 2 keer was er crisis in de geitenstallen, nu is het horecagedeelte in crisis door Corona. De samenwerking met de bewoners van Severinus is stilgevallen. “Een financiële ramp”, benoemt Schippers de situatie. “Gelukkig hebben we de geiten nog waarvan we met de opbrengst van de geitenmelk ons hoofd nog boven water kunnen houden. Anders waren we allang dicht.” Gasterij Dorpsgenot heeft het over een andere boeg gegooid. “Op zaterdag en zondag zijn we open, heel simpel zoals we ooit begonnen zijn. Koffie, thee, warme chocomel, worstenbroodje en nog wat kleine dingen van de kaart. We zijn nu afhaal en to go geworden, vooral een warm bakje drinken in een kartonnen bekertje wordt zeer gewaardeerd. Mensen kunnen hier ook terecht om naar het toilet te gaan.”

www.gasterijdorpsgenot.nl

Positief blijven

VELDHOVEN - Bij Oakwood Grill hebben ze de schouders eronder gezet. “In maart hebben we de boel geschilderd, schoongemaakt, een nieuwe frisse look gemaakt.” De 2e sluiting dwingt ondernemer Brenda van der Tas het roer om te gooien. “Om te overleven zijn we gaan kijken wat er wel en wat er niet kan. Een uitdaging waarbij het op ondernemerschap neer kwam.” Diverse menu’s zijn samengesteld die niet aan kwaliteit inboeten om mee naar huis te nemen. Andere inzet van het personeel, bediening wordt bezorging. “Door positief te zijn blijven we overeind. Door afhalen en bezorgen hebben we toch wat inkomen en houden we contact met onze gasten. Het is een mooie afleiding en we blijven lekker bezig. Fijn, dat onze gasten het waarderen en ons ondersteunen door regelmatig een bestelling te plaatsen.”

www.oakwoodgrill.nl

Gelukkig toeval

MEERHOVEN - Bedrijfsleider Ralph Gijbels van Echt Welschap uit Meerhoven mist vooral de sociale contacten. Medio oktober 2020 zijn de deuren gesloten. “Natuurlijk snappen we de maatregelen, maar dat neemt niet weg dat we er gruwelijk van balen.” Ook Echt Welschap heeft zich gericht op afhalen en bezorgen. “Net voor de 1e lockdown waren we ons aan het richten op bezorging voor onder andere bedrijven. De kaart was net klaar toen we dicht moesten. Voor ons was het een gelukkig toeval dat we de kaart klaar hadden waardoor we vrijwel meteen over konden schakelen naar bezorgen en afhalen.”

www.echtwelschap.nl

Van de redactie.

‘De kaart
was net klaar
toen we
dicht moesten’

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden