Afbeelding
column van Jordy Graat

Zoo-wie-Zoo

Column

Nu de lockdown nog langer gaat duren, volg ik heel veel ondernemers en bedrijven. Hoe komen zij deze weken door en wat kan allemaal wel? 

Toch gaat me een Veldhovens begrip een klein beetje aan het hart, namelijk Zoo Veldhoven. Vroeger wel bekend als het papegaaienpark, maar ondertussen is het natuurlijk veel meer dan dat. 

Hoeveel kinderfeestjes en andere partijtjes zijn er wel niet georganiseerd? Ik ben er al kind ook jaren geweest, altijd een feestje. Zakje nootjes kopen, rondrennen als een gek en natuurlijk altijd een paar keer gebeten worden door een vogel omdat je met je vingers te ver in de kooi zat. Het hoorde erbij en heeft bij mij nog steeds warme herinneringen. 

Ik zag in het nieuws dat de dierentuin het heel zwaar heeft. De dieren moeten natuurlijk eten en zonder inkomsten is het potje geld snel leeg. Natuurlijk heeft iedereen wel iemand in de omgeving die met de nodige problemen zit, maar ik zou het echt erg vinden als dit zou verdwijnen. Niet alleen een stukje geschiedenis, maar ook een begrip mag niet verloren gaan. 

Helaas mag er niemand binnen, maar ik zou best wel eens een dag mee willen kijken hoe dat nu gaat. In ieder geval heb ik iets gedoneerd in de hoop dat een aantal dieren weer een weekje door kunnen komen. Het zou mooi zijn als ons dorp, als is het maar 1 euro per persoon, doneert. Samen komen we er namelijk wel.

?Jordy Graat

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 16 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 17 uur geleden