"De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken” FOTO: Rijksoverheid.
"De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken” FOTO: Rijksoverheid.

6 op de 10 vinden de Coronamelder nuttig

Algemeen

6 op de 10 Brabanders vinden CoronaMelder nuttig, omdat de app ervoor zorgt dat het Corona-virus zich minder verspreidt. Dit blijkt uit doorlopend onderzoek van Tilburg universiteit. De GGD’en in Brabant hebben als gevolg van meldingen in de app tot eind november 13.831 Corona-testen gedaan. De meeste mensen die een melding in CoronaMelder kregen, kwamen zo sneller in beeld voor het bron- en contactonderzoek.

VELDHOVEN - “De cijfers laten zien dat CoronaMelder erin slaagt om meer én sneller mensen te bereiken”, zegt prof. dr. Wolfgang Ebbers die het doorlopend onderzoek leidt.
CoronaMelder is zo gemaakt, dat de app niet weet wie je bent of waar je bent. De meeste Brabanders zijn positief over CoronaMelder. Dr. ir. Nynke van der Laan van Tilburg universiteit: “Mensen gebruiken de app omdat het ervoor zorgt dat het Corona-virus zich minder verspreidt. Maar óók om mensen met een kwetsbare gezondheid tegen het virus te beschermen.”
CoronaMelder helpt niet alleen mensen sneller maar ook méér mensen te bereiken. Sinds 1 december kunnen mensen zich na een melding in de app ook laten testen als zij geen klachten hebben. In 6 weken tijd zijn zo 1.300 besmettingen in Nederland vastgesteld. Zonder de app waren die besmettingen later opgemerkt en hadden ze voor extra besmettingen kunnen zorgen.