V.l.n.r.: Peter Smetsers, burgemeester Marcel Delhez, Marieke Verbeek, wethouder Hans van de Looij bij de presentatie van het nieuwe Veldhovens Magazine. FOTO: Jurgen van Hoof.
V.l.n.r.: Peter Smetsers, burgemeester Marcel Delhez, Marieke Verbeek, wethouder Hans van de Looij bij de presentatie van het nieuwe Veldhovens Magazine. FOTO: Jurgen van Hoof. Foto: Jurgen van Hoof

Veldhovens Magazine: een cadeautje!

· leestijd 1 minuut Algemeen

Vrijdag 15 januari komt uitgeefster van Velhoven Magazine, Marieke Verbeek, ‘het meest feestelijke nummer ooit’ overhandigen aan burgemeester Marcel Delhez, wethouder Hans van de Looij en Peter Smetsers, voorzitter van Comité Veldhoven 100. Omdat Veldhoven op 1 mei 2021 maar liefst 100 jaar bestaat, hebben de makers van de 100 pagina’s tellende én 15de editie van Veldhoven Magazine, flink uitgepakt op deze dubbele verjaardag.

VELDHOVEN - De burgemeester neemt het cadeau - een levensgrote cover van de gratis jaarlijkse glossy - enthousiast in ontvangst en zegt: “Mooi dat in dit magazine jong en oud aan het woord komen over hun visie op Veldhoven!”
Ook wethouder Van de Looij, die het jubileumfeest Veldhoven 100 in portefeuille heeft, is positief: “Ik heb er alle vertrouwen in dat we het jubileumjaar passend kunnen vieren. Dit magazine is in elk geval een mooie start. Vier Veldhoven!”
De reactie van Peter Smetsers: “Wat een prachtig magazine! De moeite waard om in de tijdscapsule te stoppen, zodat de mensen over 100 jaar kunnen zien hoe leuk Veldhoven anno 2021 is.”

Verrassingen

Met plezier zet Marieke Verbeek na de korte plechtigheid haar auto vol magazines aan de kant om een korte uitleg te geven over de totstandkoming en inhoud van het feestelijke blad. Verbeek: “In september hebben we altijd redactievergadering en aanvankelijk was ik even bang dat we de 100 pagina’s moeilijk vol zouden krijgen, maar dat viel reuze mee. De gemeente vervulde ook een gastrol in de redactie. Het is zó leuk dat iedereen die aan dit blad meewerkte, vanuit zijn of haar eigen discipline een mooie input had. De ideeën stroomden gedurende vorig jaar dan ook snel binnen. Ik kwam zelfs 2 persoonlijke verrassingen tegen, tijdens de zoektocht naar mooie verhalen en beelden.”

100

De redactie zoekt ook in de rubriek ‘Aanbellen bij’ de link met 100 en komt erachter dat sommige Veldhovense huizen 100 jaar geleden opgeleverd zijn. Verbeek: “Daar bleek een notulenboek van te zijn, dat uiteindelijk door Heemkundekring Zeelst Schrijft Geschiedenis is uitgegeven. Zo woonde een man bijna 100 jaar in een woning, waar hij tevens geboren was. Maar hij was níet de allereerste bewoner. Wat schetst mijn verbazing toen ik het notulenboekje erop nasloeg? De allereerste bewoner was mijn eigen opa!”, lacht Verbeek. “Veldhoven Magazine is 15 jaar geleden opgericht door mijn vader, die kort daarna overleed. Zo kreeg ik voor déze editie foto’s aangeleverd door Eliëns en toen ik daarop inzoomde, zag ik mijn vader op de achtergrond: hoe bizar is dat!”

Het magazine is verkrijgbaar bij alle Veldhovense vestigingen van Albert Heijn, Jumbo en Plus André en Joyce van Reijen. Als de lockdown voorbij is, komen daar meer locaties bij, die vermeld worden op de Facebookpagina van Veldhoven Magazine.

Mireille Camps.

‘Wat
een
prachtig
magazine!’

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57