Afbeelding
aangeboden door consumentenbond

Vergelijk energie op een efficiënte manier met deze handige tips

· leestijd 1 minuut Algemeen

Is het tijd voor een nieuwe energieleverancier omdat u gaat verhuizen of omdat het nieuwe jaar bijna voor de deur staat? Er is in ieder geval genoeg om op te letten tijdens het vergelijken van energiecontracten: het soort energiecontract, de opzegboete en natuurlijk de contractduur.

Het is belangrijk om de energieprijzen te vergelijken om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt. Of je nu op zoek bent naar een voordelig tarief of naar aparte energietarieven voor jouw woning of gebouw, wij helpen bij het vergelijken van energieleveranciers en het vinden van goedkope gas- en elektriciteitsdeals. Gebruik het volgende rijtje tips om energie te vergelijken en een energieleverancier te vinden die past bij jouw situatie!

Vergelijk energie op een efficiënte manier

Vergelijk energie altijd aan de hand van jouw huidige situatie.

Wie de beste energieleverancier is, hangt af van wat voor jou belangrijk is. Is het de leverancier die het goedkoopst is? Heeft de beste beoordelingen? Of is de meest milieuvriendelijke energieleverancier? Met al deze factoren is het lastig te zeggen wie de beste energieleverancier is.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de energiemarkt voortdurend verandert. Er worden nieuwe tarieven op de markt gebracht, de beoordelingen van leveranciers veranderen en groenere energiebronnen zijn altijd in ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat je energieleveranciers en hun contracten blijvend met elkaar vergelijkt.

Bedenk hoelang jij wilt dat het contract duurt. Je kunt hiervoor 2 soorten contracten afsluiten:

1.       Contract voor onbepaalde tijd waarbij je niet afspreekt hoelang je bij de energieleverancier blijft.

2.       Contract voor bepaalde tijd. Je spreekt wel af hoelang je bij de energieleverancier blijft, bijvoorbeeld 1 jaar. Zeg je het contract tussentijds op? Dan moet je waarschijnlijk een opzegboete betalen.

Kiezen hoe de energie is opgewekt: milieuvriendelijk of niet milieuvriendelijk.

De energieleverancier moet aangeven wat de opwekkingsbron is van de energie. Gas en elektriciteit hoef je bijvoorbeeld niet van dezelfde leverancier te kopen. Veel leveranciers hebben aanbiedingen waarin ze elektriciteit en gas samen verkopen. Maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in alleen elektriciteit of gas. Je kunt zelf beslissen wat je prettig vindt: elektriciteit en gas samen, of juist apart.

Er is in ieder geval genoeg om op te letten tijdens het vergelijken van energiecontracten en er zijn nog genoeg factoren om rekening mee te houden bij energie vergelijken!