Het KRFF is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. FOTO: Unicef
Het KRFF is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. FOTO: Unicef

OBS Dick Bruna in filmproject

Algemeen

OBS Dick Bruna doet dit schooljaar mee aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival (KRFF). Voor dit landelijke filmproject bedenken en maken kinderen uit de bovenbouw zelf een film over kinderrechten.

VELDHOVEN - Het KRFF is het grootste filmeducatieproject voor Nederlandse basisscholen. Leerlingen uit bovenbouwgroepen zetten hun ideeën over kinderrechten om naar een korte speelfilm, die in première gaat op YouTube. Iedere donderdag is er een nieuwe kinderrechtenfilm te bewonderen op het KRFF-kanaal.

www.krff.nl

YouTube kanaalAlle kinderrechtenfilms zijn te bekijken op het KRFF YouTube kanaal. De videowebsite is geliefd onder kinderen en staat in de top 250 van best bekeken Nederlandse YouTube kanalen. De films op het kanaal zijn bij elkaar al meer dan 120 miljoen (!) keer bekeken. Daarnaast haakt het KRFF-kanaal met speciale afspeellijsten aan op actualiteiten. Zo staan er in eerste week van mei kinderrechtenfilms over leven in vrede en vrijheid centraal. Onze film gaat hier ook over.

Online lessenKinderen in Nederland worden door het KRFF-project op creatieve wijze bewust gemaakt van kinderrechten in de wereld. De klas leert in interactieve, online lessen alles over camerashots, scripts, storyboards en camera-acteren. Ook krijgen ze les over het internationale Kinderrechten Verdrag, waaruit ze een kinderrecht kiezen om te verfilmen.

Noot voor de redactie:Kijk op wwww.krff.nl voor meer informatie over het filmproject. Bekijk alle kinderrechtenfilms op ons YouTube kanaal! Volg ons op instagram en facebook voor het laatste nieuws: @hollywoodindeklasMet vriendelijke groet,

Diana van den Oetelaarwerkdagen: maandag en dinsdag

OBS Dick Brunalocatie de RoekT: 040-2553690E: dianavandenoetelaar@obsdickbruna.nlW: www.obsdickbruna.nl

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 12 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden