Brezo/KBS Set Up wint de streekderby van Reflex.

IJsselmuiden 21 februari - Set Up IJsselmuiden VS Reflex Kampen, de IJssel derby waar al lang naar uitkeken werd. Brezo/KBS Set Up moest het doen zonder de geblesseerde Kees ten Brinke en ook Joffrey van den Belt kon er helaas niet bij zijn. Gelukkig werd het team aangevuld met Rick de Vries en Marc Verbaan, spelers uit het 2de heren team van Set Up.

Aan de kant van Reflex was er ook een geblesseerde. Dit was reden voor Edward Kamphuis, trainer/coach van Reflex, om de touwtjes zelf in handen te nemen en zichzelf op te stellen. De rivaliteit tussen de twee teams zorgde voor een geweldige sfeer zowel in het veld als op de tribune.

De eerste set begonnen de heren van Set Up niet scherp aan de wedstrijd. Er werden gelijk een paar pass fouten gemaakt en het begon erop te lijken dat de kampenaren een makkelijke avond kregen. Bij een 2-7 stand in het voordeel van Reflex kwam Dave de Velde aan serve. De afgelopen week is er door trainer/coach Siemen Klaver veel gehamerd op het diagonaal serveren en dat leek zijn vruchten af te werpen. De ene bal naar de ander bal werd geketst aan de kant van Reflex en zo duurde het niet lang voordat de stand weer gelijk was. Er werd nu aan beide kanten erg goed volleybal gespeeld. Beide teams speelden nu scherp en hard volleybal. Aan beide kanten werden prachtige punten gescoord. Gelukkig waren het de mannen uit IJsselmuiden die het verschil konden maken aan het eind van de set en werden zo beloond met een setstand van 25-20.

De tweede set was een herhaling van het begin van de eerste. Set Up kon de concentratie zoals die er was aan het eind van de eerste set niet meer opbrengen en dit werd gelijk afgestraft door de kampenaren die deze set makkelijk binnen haalden met een stand van 17-25.

Ook in de derde set liepen de IJsselmuidenaren gelijk tegen een achterstand op. Elke keer leek het wel of de heren opnieuw in de wedstrijd moesten komen. Dit ging weer ten koste van een paar dure punten en zorgde ervoor dat de mannen uit kampen weer een kleine voorsprong konden maken. Hoewel er aan de kant van IJsselmuiden alles aan gedaan werd om de stand weer gelijk te trekken mocht dit niet baten. De set ging met een stand van 21-25 naar Reflex.

De setstand was nu 1-2. Als de vierde set ook werd verloren dan eindigde ook deze wedstrijd in een 1-3 verlies zoals dat ook het geval was in de uitwedstrijd eerder dit seizoen.

Ook het thuispubliek was hiervan bewust en men ging weer met zijn allen achter de mannen van Set Up staan in een geweldige ambiance. Elk punt werd gevierd en zorgde voor meer en meer beleving. Vooral aan de kant van Set Up werd er enorm goed gespeeld. Met de wil om te winnen en juiste mentaliteit, werd de set door Set Up gewonnen. 25-22

Een vijfsetter. De Kampenaren mochten deze set starten met de opslag en ook deze keer hadden we de pass niet op orde en dit zorgde ervoor dat we weer tegen een achterstand van 3 punten aankeken. Gelukkig herpakte Set Up zich en trok de stand weer gelijk. Bij een stand van 7-8 werd er van veld gewisseld.
Vanaf dat moment waren de mannen uit IJsselmuiden niet meer te houden. Alle ballen werden verdedigd en vervolgens aan de andere kant van het net naar de grond gewerkt. Bij een stand van 14-12 was het Dave de Velde die het laatste punt via de handen van Edward Kamphuis mocht scoren.

Eindstand 3-2 . Brezo/KBS Set Up heeft gevochten voor wat het waard was en mede dankzij heel veel vechtlust en een overvolle tribune met enthousiast publiek werd het een wedstrijd om niet te vergeten.

Volgende week is het E.V.V. uit Elburg die in de Oosterholthoeve op bezoek komt.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 13 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 21 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 22 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57