Ruim 3200 mensen bezoeken World Press Photo Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Met de voorjaarsvakantie in het vizier sluit World Press Photo Kampen volgens de organisatie haar educatieve ?poot' positief af: 709 leerlingen en studenten uit het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs bezochten de afgelopen drie weken de expositie in het Ikonenmusum. Dit is het dubbele van de vorige editie.

Een bijzonder plekje ruimde de organiserende Stichting World Press Photo Kampen (WPPK) in voor de 125 leerlingen van het Asielzoekerscentrum (AZC) in Dronten. Zij gaan naar een speciale afdeling van het Almere College op het AZC en in Kampen. Leerlingen uit onder meer Eritrea, Syrië, Iran, Azerbeidjan kwamen met hun leerkrachten naar de internationale foto-expositie, nadat zij deze op school samen hadden voorbereid.

Het grootste deel (379 studenten) was afkomstig van de middelbare beroepsopleidingen Deltion en Landstede in Zwolle. Verder kwamen er 160 jongeren op bezoek van de middelbare scholen in Kampen en Zwolle.

Voor World Press is onderwijs en educatie een belangrijke taak. Niet alleen krijgen leerlingen en studenten een beeld van en inzicht in de internationale samenleving, ook leren zij veel over de rol van de media en de (foto)journalistiek). Docenten kunnen een bezoek aan de expositie voorbereiden met een speciaal lespakket. Op verzoek kunnen groepen rondleidingen krijgen.
De World Press Photo Expositie opende opende op vrijdag 30 januari haar deuren en duurt nog tot en met 1 maart. Bovendien is er op donderdag 26 februari nog een lezing van Afrikafotograaf Adri de Visser. Ruim 3200 mensen hebben inmiddels de expositie bezocht.

Informatie over de tentoonstelling en de lezingen op: www.wppk.nl.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 5 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden