Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wissels bezorgen Zalk de overwinning

WIJTHMEN - Zalk had het zaterdag behoorlijk lastig bij Wijthmen. Toen trainer Egbert Kragt echter met vier man voorop ging spelen, kwam Zalk los en werd een 1-2 achterstand omgebogen in een 2-4 zege.

Zalk had het vooral in de eerste helf lastig bij Wijthmen. “We waren slordig in de passing en hadden heel weinig tweede ballen. We kwamen er niet door bij Wijthmen. We speelden met teveel mensen voor de bal, waardoor het nog drukker werd”, aldus Kragt.

Toch kwam Zalk vlak voor rust op voorsprong via Joost Ottens. In de blessuretijd kwam Wijthmen echter weer langszij. “Dat deden we niet goed. Als je zo moeizaam speelt en toch op voorsprong komt, dan moet je de 0-1 koesteren, maar wij gaven de 1-1 weg.

Vlak na rust kreeg Zalk ook nog de 2-1 om de oren. Even later greep Kragt in. Hij bracht in de 65ste minuut Simon van Halm en Steven van der Weerd. Dat bleken gouden wissels. Het eerste balcontact van Van Halm betekende meteen een doelpunt (67ste minuut). Acht minuten later tekende Van der Weerd voor de 2-3. In de 78ste minuut maakte Van Halm zijn tweede van de middag.

“Ik had een gelukkige hand van wisselen. De wissels waren gingen heel gemotiveerd het veld in en zij hebben de eindstand bepaald”, aldus Kragt, die heel tevreden was met het spel van Zalk in het laatste half uur. “Dit voetbal willen we spelen met Zalk.”