Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gerlinda Remmerts en Lauren Minnema Gelders kampioen

· leestijd 1 minuut Sport

GELDERMALSEN - Dertien rijders van KWC verschenen zaterdag aan de start van de eerste PK van de NFF. Deze eerste provinciaal kampioenschap werd gereden in Geldermalsen en werd druk bezocht door vele rijders uit heel Nederland. Gerlinda Remmerts en Lauren Minnema lieten zich kronen tot Gelders kampioen.

De provinciale kampioenschappen van de NFF zijn wedstrijden die op dagleeftijd gereden worden en daardoor erg uitdagend voor de rijders. Elke wedstrijd kun je andere tegenstanders treffen. De meiden van de KWC waren goed vertegenwoordigd in de finales. Maar liefst vijf van de zes finalerijders waren meiden. 

Quinn Drost kwam bij de jongens van 15 jaar net naast het podium, Kim van der Molen werd bij de meiden van 8 en 9 jaar vierde en Anne Mae van Loo eindigde als vierde bij de meiden van 16+. Desi Veldwijk kwam uit op een achtste plek bij de meiden van 16+. De klasse van meiden 16+ werd goed vertegenwoordigd door de KWC, want Gerlinda Remmerts wist daar de winst te pakken. De eerste helft van de race lag ze tweede, maar met meer snelheid op het derde stuk legde ze beslag op de eerste plaats. 

Lauren Minnema reed ijzersterk bij de meiden van 6 en 7 jaar en wist elke race met een grote voorsprong te winnen. Ook in de finale kwam ze als eerste over de finish. Samen met Gerlinda Remmerts mag zij zich de Gelders kampioen van 2021 noemen. 

Lucas Bruins en Jens Minnema reden bij de jongens van 9 jaar. Bruins werd zevende in de halve finale en Minnema eindigde als zevende in de kwart finale. Nik van der Molen reed bij de jongens 11 jaar en pakte in elke race een achtste plaats. Owen van der Vegte (13) en Jeroen Veldwijk (14) wisten beiden de halve finale te halen, maar kwamen net tekort om door te gaan naar de finale. Mick Witteveen reed geblesseerd twee manches en moest zich toen afmelden. Myrthe Kloek reed sterke manches, wist geen rechtstreekse finaleplaats in de wacht te slepen.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57