Afbeelding
Pedro Sluiter

Ondernemers Melmerpark willen reclamebelasting

Algemeen

KAMPEN - Enkele ondernemers op het Melmerpark hebben aangegeven dat ze in navolging van de binnenstad ook reclamebelasting willen betalen om zo een ondernemersfonds op te zetten. Hiermee kunnen dan activiteiten georganiseerd worden om meer bezoekers naar het terrein te trekken.

Op dit moment worden de activiteiten volgens de initiatiefnemers door een beperkt aantal ondernemers betaald. Met een fonds moet iedereen betalen en dat is een eerlijke situatie volgens de ondernemers. De ondernemers moeten net als in de binnenstad mee betalen op basis van hun reclame-uitingen.
Volgens de gemeente is er genoeg draagvlak onder de ondernemers voor de plannen. Het draagvlak is zo groot dat besloten is om de heffing met terugwerkende kracht in te laten gaan. De gemeenteraad moet nog over de plannen stemmen, maar als zij instemt, treedt de verordening in per 1 januari 2015.
Al het geld dat aan reclamebelasting wordt betaald, gaat rechtstreeks naar het ondernemersfonds. De gemeente rekent wel 500 euro per jaar voor het heffen en invorderen van de belasting.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21