Ten Brinke Set-Up DS 1 Set-Up IJsselmuiden

Goede start Ten Brinke Set-Up dames 1.

· leestijd 1 minuut Sport Ingezonden

Uitslag: Flash Nieuwleusen DS 3 - Ten Brinke Set Up DS 1 | 1 - 3

Eindelijk was het dan zover, ook het eerste damesteam mocht aan haar competitie beginnen. Eerste tegenstander was Flash Nieuwleusen.

Set-Up begon de eerste set voorzichtig en nam weinig risico waardoor er lange rally’s ontstonden en de set gelijk op ging tot 10-10. Aan IJsselmuiden zijde miste op dat moment de overtuiging en Flash nam een voorsprong van een punt of 6. Hierdoor werden de dames zich ervan bewust dat er een schepje bovenop moest en door sterk verdedigend werk en een stabiele serve kon de achterstand worden omgebogen tot een 25-23 setwinst voor Set-Up.

In de tweede set werd het niveau van eind eerste set goed doorgetrokken. Set-Up leek bevrijd van de druk en ging vrijuit volleyballen. Eerste wissel van de wedstrijd was Anneloes Spaan, zij kwam voor Iris Hoekstra en maakte een sterke invalbeurt. Set-Up hield met servicedruk de tegenstander onder controle en door goed verdedigen en gevarieerd aanvalsspel werd deze set makkelijk gewonnen: 25-18.

De derde set werd het volleybal van Set-Up zelfs nog beter en speelden ze zoals de trainer dat graag ziet. Met nog meer druk met de serve, veel eerste tempo aanvallen in de rally en een fanatieke verdediging stond het team binnen de kortste keren op 18-10 voorsprong.

Mooi moment voor het debuut van Nynke Posthumus: zij kwam er zeer verdienstelijk in met enkele goede passes en een goede 3 meter aanval. De set werd vakkundig uit gevolleybald naar 25-16.

Tijd voor de 4e set, blijkbaar was het team iets te nadrukkelijk op het hart gedrukt vooral scherp te blijven met een 3-0 voorsprong en een makkelijke derde setwinst.

Er leek na een vroege achterstand van 4-0 geen overtuiging meer te zijn bij Set-Up. Na 12-4 achter kwam er nog een kleine opleving en vocht het team zich nog terug naar een achterstand van een punt of 4. Daarna was het verzet gebroken en trok Flash de 4e set naar zich toe. 25-16

Voor het gevoel was het verliezen van de vierde set niet echt goed natuurlijk maar al met al een prima resultaat voor de eerste wedstrijd.