Burgerij stemt voor overname Bolleschuur

Algemeen

GRAFHORST - De Vereniging Dorpsbelangen Grafhorst mag de Bolleschuur overnemen voor een symbolisch bedrag van één euro. De vereniging heeft het voornemen een expositieruimte in de Bolleschuur te beginnen. In november 2014 stemde de Burgerij nog tegen het project om een atelier in de Bolleschuur te vestigen, maar nu mag de schuur dus overgenomen worden.

?Echt heel goed nieuws?, aldus Van de Vegt, die een prominente rol speelt in de strijd voor het atelier. ?Ik ben heel blij natuurlijk maar aan de andere kant besef ik ook heel goed dat er de komende tijd heel hard gewerkt moet worden omdat we nu toch ruim 4 maanden achterstand hebben opgelopen door al het gedoe met die enquête. Maar goed. Dat is geweest en met achterom kijken kom je er niet dus dat gaan we bij deze ook niet meer doen.?
De werkgroep verwacht de schuur in april 2016 open te kunnen stellen. Wie wil helpen of ideeën heeft voor de schuur, kan contact opnemen met gerrie.devegt@hotmail.com.
In 2013 heeft er een renovatie plaatsgevonden van de buitenkant van de Bolleschuur. De Verenging Dorpsbelangen Grafhorst heeft in aansluiting daarop het plan opgevat om de Bolleschuur geschikt te maken als expositieruimte. Op dit moment ontbreekt er in Grafhorst een dergelijke ruimte waar de lange én indrukwekkende geschiedenis van Grafhorst te zien is. De Vereniging Dorpsbelangen ervaart dit als een gemis van het dorp Grafhorst en wil daar verandering in brengen.