Enkele baasjes met hun honden op het beoogde veld
Enkele baasjes met hun honden op het beoogde veld C.S.

Petitie voor een veilig hondenspeelveld

· leestijd 2 minuten Ingezonden Ingezonden

Thirza Kleij is een petitie gestart waarmee ze hoopt dat er in de buurt veilige, omheinde speelplek voor honden gecreëerd kan worden. 

” De voornaamste reden dat ik de petitie gestart ben, is om een veilige losloopplek te verkrijgen voor honden. In januari hebben wij Arun mogen verwelkomen. Een reddertje uit Spanje. Toen we Arun net hadden was hij dan ook niet gesocialiseerd en blafte naar elke hond. Hierdoor kwam ik wel in contact met andere hondeneigenaren. Samen met hun honden heeft Arun geleerd sociaal te zijn. Ondertussen is Arun een blij ei als het gaat om de honden in de buurt en speelt hij graag. Alleen dit laatste vormt een probleem.

In geheel Kampen is er geen hondendolterrein fatsoenlijk omheind. Elk terrein ligt bij een looppad, fietspad en/of (drukke) doorgaande weg. Hierdoor is het voor de spelende honden geen veilige plek om te spelen. En ook voor de andere weggebruikers zullen de rondrennende honden geen veilige factor zijn. Nu zijn wij (terecht) als baasjes verantwoordelijk voor onze hond, maar je kan niet van een spelende hond verwachten dat die zich bewust blijft van al het verkeer om hem heen. Daarnaast is er ook nergens een veilige plek waar we de honden dit kunnen leren. Ik kan Arun niet leren/trainen dat hij ook tijdens het spelen op mij moet letten, als ik hem nergens los kan laten zonder bang te hoeven zijn dat hij een fietser omver rent of de autoweg op rent.

In mijn contact met de andere hondeneigenaren kwam ook al naar voren dat er vaker is geprobeerd om een omheind terrein te krijgen voor de honden. Na aanleiding hiervan ben ik de petitie gestart; hierin de hoop hebbende als ik een ruim aantal handtekeningen kon overleggen aan de gemeente Kampen, we wel iets zouden bereiken. Voor de petitie heb ik het hondendolterrein aan het einde van het tuinpad in wijk cellesbroek genomen, daar ik daar woonachtig ben. Maar ik zal sowieso al erg blij zijn als er goed veld komt.

Het gehele hoe, wat, waar en waarom is nog niet volledig duidelijk, de precieze vormgeving zou in overleg met de gemeente Kampen moeten. Ook als het gaat om het onderhoud en welke regels. Welke voorwaarden wil de gemeente Kampen hierin als ze meewerken aan dit project? Welke mogelijkheden zien zij?

Tot nu toe gaan we altijd met Arun naar Molecaten in Hattem, waar ze een omheind stuk bos hebben voor de honden. En hierin hebben we nooit problemen gehad, omdat we als baasjes netjes met elkaar in overleg gaan of de honden samen kunnen. En zo niet, of we kunnen afwisselen. Ik ga er dan ook vanuit dat zoiets ook mogelijk moet zijn hier in Kampen. Ook het onderhoud is iets dat in overleg met de gemeente zou moeten gaan. De bereidheid voor dit onderhoud is er wel bij de hondeneigenaren.

En uiteraard, als de gemeente Kampen met andere oplossingen komt, kan het veld ook ergens anders. Misschien heeft de gemeente een betere plek hiervoor of een andere visie welke wel haalbaar is. Hiervoor zouden gemeente en hondeneigenaren eens met elkaar om de tafel moeten.

Vooralsnog is er nog geen contact gezicht met de gemeente Kampen geweest. Eerst de handtekeningen verzamelen en dan samen met de gemeente kijken wat er mogelijk is.

Via onderstaande link kan de petitie getekend worden.

https://www.petities.com/omheind_hondenspeelterrein_cellesbroek

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57