KORFBALLERS DOS: WINST EN VERLIES

· leestijd 2 minuten Sport

KAMPEN - Het was een bijzonder weekend voor de korfballers van KV DOS Kampen. Als verliezer van het veld gaan en toch met lachende gezichten thuiskomen. Het eerste team van DOS verloor van KVZ met 26-25, maar de 14-18 winst van het tweede team op KVZ 2 was voor de club van veel meer waarde.
Het eerste team van DOS heeft in de zaalcompetitie niets meer te winnen of te verliezen. De koploper is ver weg en ook de degradatieplaatsen zijn uit het zich verdwenen. Maar voor het tweede team is de competitie nog lang niet gespeeld. Kampioen worden en zo promotie afdwingen was de doelstelling aan het begin van het seizoen en die doelstelling lijkt gehaald te worden. In het belang van de club wordt de rest van de zaalcompetitie alles dus in het teken van het tweede team gezet. Afgelopen zaterdag was de laatste mogelijkheid om ook in de basisopstelling iets te doen en DOS koos voor een rigoureuze aanpak. Linda Treep en Camiel van Keulen werden, met beider goedvinden, voor de rest van de zaalcompetitie uit het eerste teruggezet naar het tweede team. Zaterdag speelden ze met dat tweede team tegen directe concurrent KVZ 2. Mede dankzij hun zeven treffers werd die wedstrijd door DOS 2 gewonnen en kan zaterdag a.s. het kampioenschap worden gepakt.
Het eerste team moest dus met invallers beginnen tegen KVZ. Omdat ook Nynke Links ontbrak maakten Judith Mulder, Romy Stam en Roel Zwanepol hun debuut in de basis van het eerste. Ze konden na afloop allemaal tevreden terugkijken op een goed debuut. ?De debutanten hebben allemaal een dikke voldoende gehaald,? zei ook trainer Remco Jacobs na afloop, ?ondanks dat we te maken hadden met twee vakken die niet goed op elkaar waren ingespeeld, hebben we het zeker aanvallend goed gedaan. Verdedigend hebben we wel gemerkt dat de communicatie niet altijd optimaal was en gaven we soms makkelijk doelpunten of vrije worpen weg.?
KVZ, wat strijdt tegen degradatie, had na afloop ook gemengde gevoelens. De winst van KVZ 1 was zeer welkom, maar het moeten afhaken van KVZ 2 in de race om het kampioenschap deed toch pijn.
De wedstrijd in Zutphen ging lang gelijk op. Bij rust stond het 11-10 en na een kwartier in de tweede helft 16-16. Daarna pakte KVZ het initiatief en via 19-17 liep het binnen vijf minuten uit naar 23-18. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Jacobs bracht drie invallers in het veld en de wedstrijd kantelde daarna bijna nog in het Kamper voordeel. De geelzwarte ploeg sloop steeds dichterbij en kreeg bij 26-25 nog een keer balbezit. De goed spelende invaller Matthijs Bastiaan kreeg nog een schotkans, maar helaas stuiterde zijn afstandschot weer uit de korf. Direct daarna floot het prima leidende scheidsrechtersduo af.
Zaterdag speelt DOS 2 tegen Telstar 2 en is bij winst kampioen. Daarna speelt DOS 1 tegen degradatiekandidaat Amicitia Vriezenveen.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 9x, Michaël Jongman 7x, Iris van Dijk 3x, Yvonne ten Hove en Matthijs Bastiaan 2x, Romy Stam en Roel Zwanepol 1x

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 10 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 21 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57