Gedreven Wit-Blauw blijft in leven door cruciale zege tegen concurrent

KAMPEN ? In de strijd tegen degradatie uit de overgangsklasse heeft Wit-Blauw/Green Organics zaterdag een zeer belangrijke overwinning geboekt. In een enerverend duel werd concurrent Mid- Fryslan overtuigend met 31-22 verslagen.

Beide ploegen waren getergd om een goed resultaat te behalen in Sporthal De Reeve. Wit-Blauw moest winnen om de overlevingskansen nog in leven te houden. Mid-Fryslan kon met een zege een grote stap zetten richting klassebehoud.

Beide ploegen schoten uit de startblokken en het regende doelpunten. Na zeven punten stond het 5-5. Daarna sloegen de bezoekers een klein gaatje. Wit-Blauw liet het in deze fase scorend even afweten, maar kwam met nog ruim elf minuten op de klok in de eerste helft langszij. Daarna ging Wit-Blauw er overheen. De ploeg speelde zeer gedreven en nam de Friese gasten in de wurggreep. De Kamper formatie liep uit naar 13-9, maar verzuimde om vlak voor rust door te drukken. Met een ruststand van 14-10 kwam Mid-Fryslan goed weg.

In de tweede helft liep Wit-Blauw al snel verder weg. Mid Fryslan had geen antwoord op de pressie van Wit-Blauw en zag het verschil al snel oplopen tot zeven punten  (19-12). De thuisploeg kwam geen moment meer in de problemen en zag goedkeurend toe dat de frustraties bij de tegenstander steeds verder toenamen. Wit-Blauw ging lekker door met scoren en  overschreed voor de tweede achtereenvolgende keer de grens van dertig treffers.

Jelle Visscher speelde een belangrijke rol door de sterke Wiebe Huitema aan banden te leggen. ?Wat is dit lekker. Ik ben opgelucht. Het  moest vandaag gebeuren. Vanaf het begin wilden we Mid-Fryslan het vuur aan de schenen leggen en dominant zijn. Dat is gelukt. In de tweede helft hebben de vruchten geplukt van onze arbeid in de eerste helft. We hebben zoveel gas gegeven. Ik vind het toch knap met zo'n jonge ploeg. Als we er moeten staan, staan we er.?