Afbeelding

De Jacht.....

· leestijd 1 minuut Algemeen

?
?
Steun vervolgde christenen, doe mee met De Jacht
Kampen/IJsselmuiden
Jij hoort ook bij die Jezus uit Galilea!' Van 2 maart tot 2 april weerklinken deze woorden door het hele land, zo ook in Kampen en IJsselmuiden. Dan vindt namelijk De Jacht plaats, een ervaring voor Nederlandse christenen om een fractie te ondervinden van wat het is om vervolgd te worden om je geloof. De Jacht wordt georganiseerd in samenwerking met Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen.
Wat is De Jacht?
Continu op je hoede zijn, niet weten wie te vertrouwen is, en leven onder de altijd aanwezige angst om ontdekt te worden. Met De Jacht nemen christenen in elf plaatsen* een maand lang de rol aan van vervolgde christen. Maar tegelijkertijd vervolgen zij zelf ook iemand. Christenvervolging is geen spel. De Jacht is één van de vele manieren om aandacht te vragen voor christenvervolging.
Hoe werkt het?
Elke deelnemer krijgt een kaartje met daarop de te vervolgen persoon. Het doelwit weet dat iemand naar hem op zoek is, maar niet wie dat is of wanneer die persoon zal toeslaan. Dat kan op elk moment en op bijna elke plaats zijn. Bij velen veroorzaakt dit een wat onbehaaglijk gevoel, en doet hen beseffen dat de ervaring van heel veel christenen zoveel serieuzer is. Er zijn enkele veilige plaatsen aangewezen, zoals de kerk.
Is het moment van de vervolging daar, dan zegt de vervolger tegen zijn doelwit: ?Jij hoort ook bij die Jezus uit Galilea!? Nadat het doelwit is beplakt met een sticker waarop ?I love Jesus' staat, is voor hem of haar De Jacht voorbij. De vervolger neemt het doelwit over van degene die hij heeft gepakt. Het streven van de deelnemers is om als enige over te blijven.
Impact
Vorig jaar werd De Jacht voor het eerst gespeeld, in Zwolle. 180 Mensen deden mee. Op velen had het een grote impact. Zo vertelt een deelnemer: ?Dit spel heeft christenvervolging voor mij heel dichtbij gebracht. Ik ben zo blij dat ik in Nederland leef en niet gemarteld word omdat ik Jezus volg.?
Doe mee!
Enthousiast geworden en ben je op 2 maart minimaal 16 jaar? Schrijf je dan snel in voor De Jacht, via http://www.de-jacht.nl. Daar vind je ook meer informatie. Elke deelnemer van 21 jaar en ouder doneert minimaal ? 20,-. Deelnemers tussen de 16 en 21 jaar dragen minimaal ? 15,- bij. Zo kun je je niet alleen iets voorstellen bij wat vervolgde christenen doormaken, maar help je direct samen met Open Doors christenen in het Midden-Oosten. Inschrijven kan tot 22 februari

* De Jacht wordt dit jaar gehouden in: Almere, Amsterdam, Delft, Drachten, Emmen, Gouda, Hoogezand, Kampen-IJsselmuiden, Zaltbommel, Zutphen, Zwolle.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over De Jacht in Kampen en IJsselmuiden kunt u contact opnemen met Peter Visser, dejachtkampen@gmail.com, 06-28762813

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.