Afbeelding

College verwacht stappen te zetten in gebiedsontwikkeling Bolwerk/Buitenwacht

Algemeen

KAMPEN - Het college gaat vervolgstappen in gang zetten om het terrein Bolwerk Buitenwacht weer tot een 'beleefbaar onderdeel te maken van de groene gordel om de binnenstad'. Dat maakte zij dinsdag bekend.

Welke vervolgstappen concreet gezet gaan worden is nog niet bekendgemaakt, maar volgens het college staan in ieder geval de volgende activiteiten op de planning: opschonen van het gebied/vergroenen; Faciliteren recreatieve ontwikkelingen watersportvereniging; organisatie van streekmarkten en bijeenkomsten; voorbereiden definitieve openstelling/invulling stationsgebouw; versterken publieksfunctie gebied; organisatie verhalenfestival; onderzoeken verkeerssituatie/afwaarderen/asfaltvermindering.

De gemeente investeert in deze fase 200.000 euro in het gebied. Overijssel investeert een bedrag van 150.000 euro. Dit geld is eigenlijk beschikbaar gesteld voor het Nationaal Landschap IJsseldelta, maar volgens het college sluiten de uitgangspunten voor een belangrijk deel aan.

Het college heeft een overeenkomst gevonden met de erfpachter van het Buitenwachtterein. Binnenkort wordt de raad gevraagd of zij de middelen beschikbaar stellen om de overeenkomst door te laten gaan. Daarna is het gebied volgens wethouder Gerrit Jan Veldhoen volledig onder controle en kunnen de hekken weg, en de troep worden opgeruimd.