IJVV effectief bij WVF: 1-4

ZWOLLE - IJVV heeft zaterdag een ruime uitzege behaald bij WVF (1-4). Toch ging het zeker niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. Met name in de eerste helft hadden de IJsselmuidenaren het lastig, maar in de tweede helft moest WVF buigen voor de effectiviteit van IJVV.

IJVV kende een prima start in Westenholte. In de 5e minuut was het al raak uit een vrije bal. Na een slim overstapje van Arjan Wiegers schoot Mark Homme van der Veen raak.

In de 18e minuut kreeg IJVV een domper te verwerken. Jonathan van Marle moest geblesseerd het veld verlaten. Daarna zakte IJVV weg. WVF ging op zoek naar de gelijkmaker en was een aantal keren dicht bij succes. Zo werd een schot van Kelvin Groothand door Martijn de Kleine van de lijn gekopt. Even later had Jabir Mazouz een goede actie in huis waarna hij voorlangs schoot. Na dik een half uur behoedde keeper Julian van der Wetering IJVV voor een achterstand. Hij tikte een vrije trap van Marc Peppelenbos tegen de lat. In de rebound schoot Dani van der Steege over.

Na rust pakte IJVV direct de regie weer in handen. Dat leidde al snel tot succes. Uit een corner kopte Jorian Wellenberg de 0-2 binnen. Vlak daarna leek Arjan Wiegers op weg naar de 0-3, maar keeper Mike te Wiele bracht redding. WVF ging op zoek naar de aansluitingstreffer en was enkele keren gevaarlijk, waarbij keeper Van der Wetering een keer prima redding bracht. In de 65ste minuut kwam WVF terug tot 1-2. Uit een scrimmage scoorde Max Goudbeek.

IJVV gooide de boel dicht, maar kon niet voorkomen dat WVF nog een keer gevaarlijk werd. Bij een lange bal was even de organisatie zoek bij IJVV. Max Goudbeek profiteerde niet en schoot naast.

Vervolgens wist IJVV eindelijk de ruime achter de verdediging van WVF te benutten en was het zeer effectief. Met een uitstekende pass stuurde Wellenberg Tim Roeland weg. Keeper Mike te Wiele kwam niet uit en werd gepasseerd door de inzet van Roeland. Na een knappe redding van Van de Wetering maakte IJVV ook nog de 1-4. Na een overtreding op Wiegers bepaalde Lenhard de Velde de eindstand op 1-4 via een benutte strafschop.