Stichting IMpact ontvangt jobcoach-licentie van het UWV

Algemeen

KAMPEN - Trots meldt Stichting IMpact aan het begin van het nieuwe jaar dat zij de jobcoach-licentie ontvangen heeft. IMpact voldoet aan alle eisen die staan in het ?Erkenningskader uitvoering persoonlijke ondersteuning 2012' van het UWV. Het op professionele basis bieden van methodische ondersteuning aan mensen met een arbeidsbeperking, gericht op het vinden en behouden van een baan op de reguliere arbeidsmarkt.

Al jarenlang heeft IMpact ervaring met jobcoaching van mensen uit verschillende doelgroepen. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door IMpact begeleid op een interne werkervaringsplek of een externe arbeidsplaats. Jobcoaches werken volgens een bepaalde begeleidingsmethodiek en ontzorgen de werkgever. De jobcoaches maken het verschil tussen een tijdelijk en duurzaam dienstverband bij een werkgever. Jobcoaches van IMpact geven werkgevers handvatten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden.

IMpact heeft een groot regionaal netwerk. Veel jobcoaches hebben ook al ervaring binnen deze bedrijven. Wajongers kunnen nu ook gecoacht worden door de jobcoaches van IMpact, dit scheelt weer een loket voor ondernemers. ?Zo helpen we als lokale ondernemers elkaar om invulling te geven aan de nieuwe Participatiewet?, besluit Impact.