Afbeelding
Foto: Gert-Jan de Lange

Koploper Alkmaar maatje te groot voor Kampenion

Sport

KAMPEN - ‘Bij Alkmaar begint de victorie’ gold zaterdag zeker niet voor het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion. De tafeltennissers verloren thuis met 3-7 van koploper Ping Pong Alkmaar. 

Het team uit Alkmaar is in 2018 opgericht door Mark Smith, één van de huidige spelers die overigens niet in actie kwam. Smith speelde recentelijk nog eredivisie, net als teamgenoot John Scott die zaterdag wel meespeelde, met aan zijn zijde Jean Paul Montanus en Kento Nomura. 

De spelers van Kampenion verkochten hun huid duur, maar de tegenstander was (als team) gewoon te sterk. Kento Nomura bleek de tegenstander tegen wie wat te halen viel en dat deden achtereenvolgens Mark Hankel, Gert-Jan de Lange en Julian Plette dan ook. Geen van hen hoefde een game af te staan tegen de penholder Nomura.

Het publiek zag een mooie tafeltenniswedstrijd die middag. Mooi ook om een speler als Scott te zien spelen. Kampenion speelde goed, maar twee van de drie tegenstanders waren beter (Scott) of net ietsje beter (Montanus). Door de nederlaag moet team 1 langzaam maar zeker naar onderen kijken. Komende zaterdag gaat het in Amsterdam op bezoek bij US 1.

Het eerste jeugdteam won in Wijchen met 4-6 van ONI. Luuk Regterschot won al zijn drie partijen en Jannick van den Broek twee. Samen wonnen zij het dubbelspel. Jarno van den Heuvel, die zich op zaterdag moeilijk kan vrijmaken, was er niet bij.De volgende wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Assen dat ruim bovenaan staat.



Gerard Meijeringh